Dolar/TL kuru, güne yükselişle başlayarak 32,27 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL yüzde 0,1 artışla 35,00, Sterlin/TL ise yüzde 0,3 primle 41,1240 seviyesinde bulunuyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 105,1 seviyesinde seyrediyor. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim zamanlamasına yönelik belirsizliklerin sürmesi ve ülkenin 10 yıllık tahvil faizlerinin son bir ayın zirvesine çıkması nedeniyle piyasaların negatif bir seyir izlediğini belirtiyor. Bugün ABD'de büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında.

Fed'in dün yayımladığı Bej Kitap raporu, genel ekonomik görünümün biraz daha kötüleştiğini ortaya koydu. Raporda, koşulların sektörlere ve bölgelere göre değişiklik gösterdiği, fiyatların ise ılımlı bir hızda arttığı belirtildi. Analistler, bu artışın yakın vadede ılımlı bir hızda devam etmesinin beklendiğini dile getirdi.

ABD'de bugün açıklanacak Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verisinin, Fed'in önümüzdeki dönemde atacağı adımlara ilişkin önemli sinyaller verebileceği ifade ediliyor. Ayrıca, ülkede çekirdek kişisel tüketim harcamaları verilerinin de piyasalara yön verebileceği belirtiliyor.

Bugün hem yurt içinde hem de yurt dışında yoğun veri gündemi takip edilecek. Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 106 seviyesinin direnç, 105 ve 104 seviyelerinin ise destek bölgesi olarak öne çıktığını ifade ediyor.

Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi

Editör: Burak Hakkı Polat