Merkez Bankası'nın rezerv birikimi devam ederken döviz kurları yatay seyrini sürdürüyor. Dolar/TL, güne 32,18 seviyelerinde başlarken, Euro/TL 35 seviyesinde işlem görüyor. Türk Lirası, mayıs ayında dolar karşısında yüzde 0,6 değer kazandı ve son iki haftadır dar bir bantta hareket ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezerv birikimi istikrarlı bir şekilde sürüyor. Öncü verilere göre, TCMB'nin swap hariç net rezervi, yerel seçimlerden bu yana yaklaşık 60 milyar dolar artarak pozitif bölgeye yaklaştı. Bankacıların hesaplamalarına göre, geçen hafta swap hariç net rezervler 9 milyar dolar artış gösterdi ve böylece yerel seçim öncesindeki -65,5 milyar dolardan -6 milyar dolara iyileşti. TCMB'nin toplam brüt rezervi de geçen hafta 3 milyar doların üzerinde artarak 142,3 milyar dolara ulaştı.

Ekonomi gündeminde ise perşembe günü açıklanacak olan mayıs ayı ekonomi güven endeksi, nisan ayı nihai dış ticaret verileri ve geçen haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetleri öne çıkıyor. Cuma günü ise ilk çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) verisi açıklanacak.

Bakan Şimşek’ten büyüme açıklaması! Bakan Şimşek’ten büyüme açıklaması!

Küresel piyasalarda, ABD ve Avrupa'dan gelecek önemli verilere odaklanılmış durumda. ABD'nin büyüme rakamları perşembe günü açıklanacak. Ayrıca ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkate aldığı enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi ile Euro Bölgesi enflasyon verisi de cuma günü açıklanacak.

Editör: Burak Hakkı Polat