Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz indirimine ilişkin ipuçları verebilecek olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi öncesinde geriledi. Dün yaşanan düşüşün ardından ons altın yeni güne yatay başladı ve 2.299 dolar civarında işlem gördü. Gram altın 2.428 Türk Lirası, çeyrek altın ise 4.046 Türk Lirası seviyesinde seyretti. Altın fiyatları hem ons altın hem de Dolar/TL'deki hareketlerden etkileniyor.

Piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanacak olan PCE verisini yakından takip ediyor. Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan PCE verisindeki yıllık büyümenin mayıs ayında yüzde 2,6 ile son üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Küresel piyasalarda Japon yeninde yaşanan değer kaybı da yakından izleniyor. Japon yeni, dolar karşısında 160 seviyesini aşarak 38 yılın en düşük seviyesine indi. Bu durum, Japon yetkililerin piyasalara müdahale edeceği beklentilerini artırdı.

Bugün ABD'de açıklanacak olan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verisi, İsveç Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'deki başkanlık seçimine yönelik ilk münazara da piyasaların odağında. Bu veriler ve gelişmeler, altın fiyatları üzerinde önemli etkiler yaratabilir.

Akaryakıta indirim gelecek! Akaryakıta indirim gelecek!

Fed yetkililerinden gelen sıkılaştırma yanlısı açıklamaların ardından risk iştahı azalırken, faiz indirimleri konusunda sabırlı olma çağrıları da dikkat çekiyor. Ekonominin performansının beklentileri karşılaması durumunda faiz indirimlerinin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Bu beklentiler doğrultusunda, altın yatırımcıları piyasadaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Editör: Burak Hakkı Polat