İstanbul serbest piyasada, dolar ve euro güne yükselişle başladı. Dolar, 32,2290 liradan, euro ise 34,8380 liradan işlem görmeye başladı. Serbest piyasada dolar 32,2270 liradan, euro ise 34,8360 liradan alıcı buluyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 32,2080 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9830 lira olmuştu.

TCMB'nin Faiz Kararı ve Piyasaya Etkisi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün yaptığı açıklamada politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. TCMB, "Nisan ayında aylık enflasyonun ana eğilimi sınırlı bir zayıflama kaydetmiştir. Yakın döneme ilişkin göstergeler, yurt içi talepte ilk çeyreğe kıyasla yavaşlamaya işaret etmiştir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, makro finansal istikrarın korunması ve parasal aktarım mekanizmasının desteklenmesi amacıyla TL mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının artırıldığı belirtildi.

Analist Görüşleri ve Piyasa Beklentileri
Analistler, bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi verisinin, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı mal siparişleri ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.500 seviyeleri destek, 10.800 ve 11.000 puan ise direnç konumunda bulunuyor.

SGK’ya en borçlu belediyeler açıklandı SGK’ya en borçlu belediyeler açıklandı

Takip Edilecek Veriler
Piyasalarda bugün dikkatle izlenecek veriler şunlardır:

  • 10.00: Türkiye, Mayıs ayı finansal hizmetler güven endeksi
  • 15.30: ABD, Nisan ayı dayanıklı mal siparişleri
  • 17.00: ABD, Mayıs ayı Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi

Piyasalardaki bu gelişmeler, yatırımcıların yön tayin etmesinde belirleyici olacak. Özellikle TCMB'nin faiz kararları ve açıklamaları, döviz kurlarındaki dalgalanmaları yakından etkiliyor. Bugünkü ekonomik verilerin sonuçları, piyasalarda yeni hareketlenmelere yol açabilir.

Editör: Burak Hakkı Polat