Uzmanlara göre 2024 yılı yapay zekanın yılı olacak.

Microsoft'un desteklediği ChatGPT'nin 2022 sonundaki lansmanıyla öncü konuma yükseldiği alanda çok sayıda yeni rakip ortaya çıktı.

Bu alandaki en önemli gelişmelerden biri de bu ay Google'ın çatı şirketi Alphabet'in, Google'ın sohbet botu ve arama motoru dahil farklı ürünlerine entegre edilecek Gemini adlı yapay zeka modelini tanıtmasıydı.

Ancak ChatGPT'nin yapımcısı OpenAI boş durmadığını söylüyor. Yazılımın daha güçlü bir versiyonunun 2024'te geleceğini vaat ediyor.

Bir başka konuşacağımız teknoloji ise elektrikli araçlar…

Schmidt otomotiv araştırmaları şirketine göre 2024'ün birinci çeyreğinde bir milyonuncu elektrikli otomobil Birleşik Krallık yollarında olacak. Böylece Birleşik Krallık, Almanya'dan sonra bu dönüm noktasını geçen ikinci ülke olacak.

Bir başka teknoloji ise insansı robotlar…

Tesla mühendisleri Optimus adlı insansı robotlarının yakın gelecekte temel fabrika işlerini yapacağını umuyor.

Temmuz ayında Musk, Optimus'un 2024'te Tesla fabrikasında çalışma becerisine sahip olacağını söylemişti.

Chery adeta 2. El piyasasıyla yarışıyor Chery adeta 2. El piyasasıyla yarışıyor

"İşe yarar şeyler yapması konusunda önce kendi fabrikalarımızda deneyecek ve faydasını ispat edeceğiz. Ancak gelecek sene fabrikalarımızda işe yarar şeyler yaptırabileceğimizi düşünüyorum. Bunu yüksek güvenle söylüyorum."

Bir diğer yenilik ise ilaç dünyasından…

Wegovy adıyla yeniden piyasaya sürülen kilo verme ilacı semaglutide, büyük bir başarı sağladı. Üreticisi Novo Nordisk Avrupa'nın en değerli şirketi haline geldi.

Danimarkalı şirket talebi karşılamak için milyarlarca euro yatırımla üretim tesislerini genişletiyor.

Wegovy bugünkü haliyle haftada bir vurulan bir iğne şeklinde uygulanıyor ancak hap versiyonu da hazır olmak üzere. Novo Nordisk bunun ne zaman piyasaya sunulacağını açıklamıyor.