İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli olarak iki ilde gerçekleştirilen geniş kapsamlı “Kuyu-1” operasyonlarının başarılı bir şekilde sonuçlandığını duyurdu. Bu operasyonlar, Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük liderliğindeki organize suç örgütünün çökertilmesini sağladı. Operasyonlar sonucunda, suç örgütünün elebaşları da dahil olmak üzere toplam 51 şüpheli yakalandı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından titizlikle planlandı ve yürütüldü. Adana ve Muğla illerinde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, suç örgütünün şu tür eylemler gerçekleştirdiği tespit edildi:

  • Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak,
  • Tehdit,
  • Nitelikli yağma,
  • Korkutma, para alma, kurşunlama,
  • Kasten öldürmeye teşebbüs,
  • Yasa dışı silah ticareti.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bu bulgular, suç örgütünün faaliyetlerinin kapsamını ve tehlikesini açıkça ortaya koymaktadır.

SİBERGÖZ-48 operasyonuyla çocuk müstehcenliği suçuna darbe! SİBERGÖZ-48 operasyonuyla çocuk müstehcenliği suçuna darbe!

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız."

Editör: Burak Hakkı Polat