Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı'nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı. Uraloğlu, bu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 29 Nisan'da Resmi Gazete’de yayımlandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, demiryollarının Türkiye'nin en önemli ulaşım modlarından biri olduğunu vurguladı ve gençlerin büyük bir kısmının trenle seyahati tercih ettiğini söyledi. Yüksek Hızlı Tren yolcularının yüzde 19.8'inin gençlerden oluştuğunu ifade eden Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerde gençlere yüzde 15 indirim ve çeşitli indirimli abonman seçenekleri sunduklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu şunları söyledi, 

"SİBERAĞ-2" operasyonunda 82 gözaltı! "SİBERAĞ-2" operasyonunda 82 gözaltı!

"TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize yüzde 15 oranında indirim ve çeşitli oranlarda indirimli abonman seçenekleri sunuyoruz. Gençlerimiz, Yüksek Hızlı Trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli.” 

Editör: Burak Hakkı Polat