Döviz kurları, uluslararası piyasalardaki artan yabancı ilgisine rağmen, bugün yatay bir seyir izliyor. Dolar/TL, 32,28 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 34,97 civarında alıcı buluyor. Bu sırada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rekor hızla devam eden rezerv birikimi dikkat çekiyor. TCMB, yerel seçimleri takip eden son 1,5 ayda 42 milyar dolarlık rezerv biriktirdi.

Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi

Bugün iç piyasada, nisan ayı bütçe gerçekleşmeleri yakından takip edilirken, uluslararası alanda gözler ABD enflasyon rakamlarında olacak. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Katar Ekonomi Forumu'nda yapacağı konuşma da yakından izlenecek.

Dün, TCMB Başkanı Fatih Karahan, enflasyonu düşürmek için "ne gerekiyorsa" yapılacağını vurgularken, sıkı para politikasına kararlılıkla devam edileceğini belirtti. Nisan ayında Dolar/TL'nin sınırlı bir kazanç elde etmesinin ardından, mayıs ayında şu ana kadar yatay bir seyir izlediği görülüyor.

TCMB'nin net uluslararası rezervleri, 3 Mayıs ile biten haftada 7 milyar dolarlık bir artışla 21.08 milyar dolara yükseldi. Bankacıların hesaplamalarına göre, swap hariç net rezervler ise son altı haftada 15 milyar doları geçen hafta olmak üzere 42 milyar dolar artış gösterdi. Bu hızlı artışlar, piyasalarda dikkatle takip ediliyor ve ekonomik dinamikler üzerinde etkileri yakından izleniyor.

Editör: Burak Hakkı Polat