Altın piyasalarında, ABD enflasyon verileri öncesindeki belirsizlikler nedeniyle yatay bir seyir gözlendi. Ons altın, yüzde 0,08'lik bir düşüşle 2.356 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram ve çeyrek altın fiyatları ise hem ons altının hem de Dolar/TL'nin etkisi altında kalarak dalgalı bir seyir izledi. Gram altın, 2.449 Türk Lirası civarında dengelendi, çeyrek altın ise 3.986 Türk Lirası seviyesinde el değiştirdi.

Piyasaların odak noktası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası hakkında ipuçları sunması beklenen tüketici fiyatları verisiydi. ABD enflasyon verileri, 15.30'da açıklanacak olup, mart ayındaki yüzde 0,4'lük artışın ardından nisanda yüzde 0,3'lük bir yükseliş öngörülüyordu.

SGK’ya en borçlu belediyeler açıklandı SGK’ya en borçlu belediyeler açıklandı

Dün ABD'de açıklanan üretici fiyatları verileri, tahminlerin üzerinde bir artış göstererek enflasyonun ikinci çeyrekte de yüksek seyrini koruduğuna işaret etti. Fed Başkanı Jerome Powell, Amsterdam'da bir bankacılık etkinliğinde yaptığı konuşmada, önceki aya ait verilerin revize edilmesi nedeniyle üretici fiyatlarındaki artışı "karmaşık" olarak nitelendirdi.

Bu gelişmelerin etkisiyle Dolar endeksi, başlıca altı para birimine karşı yüzde 0,08'lik bir düşüşle 104.97 seviyesine geriledi. Piyasalar, enflasyon verilerinin ardından Fed'in gelecekteki para politikası adımlarına yönelik ipuçlarını değerlendirecek.

Editör: Burak Hakkı Polat