4 ilde “KUYU-11” operasyonları 4 ilde “KUYU-11” operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa merkezli olarak İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş illerinde “Mahzen-46” operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlarla, elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut’un yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi ve toplamda 112 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak, cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve göçmen kaçakçılığı gibi suçları işledikleri tespit edildi.

Operasyonlarda, Vedat Kıpçak’ın liderliğindeki organize suç örgütü üyesi 74 şüpheli yakalandı. Bu operasyonda 13 kilogram metamfetamin, 87 litre sıvı metamfetamin, 450 bin adet uyuşturucu hap, çeşitli miktarda kokain, 5 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet hassas terazi ele geçirildi.

Fırat Erdal’ın liderliğindeki organize suç örgütü üyesi 22 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 9,5 kilogram metamfetamin, 3 adet hassas terazi ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Ersin Bulut’un liderliğindeki organize suç örgütü üyesi 16 şüpheli yakalandı. Bu operasyonda ise 32 kilogram metamfetamin ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Editör: Burak Hakkı Polat