Dolar kuru bugün ne kadar? (20 Mayıs 2024) Dolar kuru bugün ne kadar? (20 Mayıs 2024)

Altın fiyatları, ABD'de faiz indirimi beklentilerini kuvvetlendiren ekonomik verilerin ardından olumlu bir seyir izliyor. Ons altın, güne yüzde 0,42'lik bir artışla 2.356 dolar civarında başladı. Gram ve çeyrek altın fiyatları ise hem ons altın hem de Dolar/TL paritesinden etkilenerek belirlendi. Gram altın, 2.448 Türk Lirası civarında işlem görürken, çeyrek altın ise 3.977 Türk Lirası seviyesinde el değiştirdi.

ABD'de gelecek hafta açıklanacak olan tüketici enflasyonu verisi öncesinde istihdam piyasasından gevşeme işaretleri gelmekte. Öte yandan, İngiltere Merkez Bankası politika faizini son 16 yılın zirvesi olan yüzde 5,25'te sabit tuttu. Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, enflasyondaki düşüşe rağmen faiz indirimi için henüz uygun bir noktada olmadıklarını belirtti. Haziran ayı toplantısından önce iki kez enflasyon ve bir kez iş gücü piyasası verisini değerlendireceklerini söyledi ve politika faizinde bir değişiklik olmayacağını vurguladı.

ABD'de dün açıklanan işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde 22 bin artarak yükseldi. ABD Çalışma Bakanlığı, işsizlik maaşı başvurularının 4 Mayıs ile biten haftada 231 bin seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi. Geçen hafta açıklanan veriler, istihdam artışının nisan ayında beklenenden daha fazla yavaşladığını ortaya koydu. Yıllık ücret artışı da yaklaşık üç yıldır ilk kez yüzde 4'ün altına geriledi.

Piyasalar, gelecek hafta açıklanacak olan nisan ayı ABD enflasyon verilerini beklerken, artık sadece kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi gerçekleşeceğini fiyatlıyor. Eylül ayında ise bir indirim ihtimali halen mevcut görünüyor.