Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan'da eğitim kurumlarının tatil edilmesi kararını 81 ilin valiliklerine resmi bir yazı ile iletti. Bakanlık tarafından gönderilen yazıda, seçim sürecinin normal işleyişi etkileyeceği ve eğitim kurumlarının bu sürece destek vermesi gerektiği ifade edildi.

Yazıda belirtilen hususlara göre, eğitim kurumlarının 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek seçimler nedeniyle normal işlevlerinden saparak, seçmenlere oy kullanma imkanı sağlamak amacıyla özel bir düzenlemeye tabi tutulduğu vurgulandı. Seçimlerin niteliğinden kaynaklı olarak oy sayım sürecinin gece geç saatlere kadar devam ettiği ve bu durumun eğitim kurumlarının aynı gün içinde eğitim-öğretime hazır hale getirilmesini engellediği belirtildi.

İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması

Bu nedenle, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, eğitim-öğretime hazırlık aşamasında olmaları sebebiyle 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildiği ifade edildi. Ayrıca, MEB'e bağlı okullarda çalışan yöneticiler ve öğretmenlerin, seçimler sebebiyle okulların tatil edildiği kabul edilerek üzerlerindeki görevleri yapmış sayılacaklarına dikkat çekildi. Bu kapsamda, yöneticiler ve öğretmenlerin aylık karşılığı ders, ek ders, yönetimsel, hazırlık ve planlama gibi görevlerinin 1 Nisan'da tatil edilen okullar nedeniyle yapılacağı kaydedildi.