Dünden beri sosyal medyanın gündeminde yer alan WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi onay ekranı birçok kişi tarafından hiç fark edilmedi. Ekrana gelen uyarıyı dalgınlıkla onaylayan ya da iptal eden kullanıcılar şimdi ne olacağını merak ediyor.

Toyota, 580 bin aracını geri çağırdı Toyota, 580 bin aracını geri çağırdı

BİRÇOK KİŞİ FARK ETMEDEN ONAYLIYOR YA DA REDDEDİYOR

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesine dair onay ekranı karşınıza çıktığında iki seçeneğiniz bulunuyor, onaylamak ya da sonra onaylamak. Onay vermediğiniz takdirde belirli bir tarihten sonra WhatsApp uygulamanızı kullanamayacaksınız. Onay vermeyenler için bir süre sonra tekrar sözleşme ekranının belireceği tahmin ediliyor.

WHATSAPP’DA KONUŞTUĞUNUZ KONULARI REKLAM OLARAK FARKLI PROGRAMLARDA GÖREBİLECEKSİNİZ

WhatsApp daha önce otomatik olarak uygulamaya giriş bilgileri, grup bilgileri ve profil fotolarını, ayrıca telefon, iletişim ve konum bilgilerini sakladığını açıklamıştı.

WhatsApp, blog paylaşımlarında Facebook ile veri paylaşımının içeriğin kişiye göre şekillendirilmesi ve örneğin o kişinin ilgileneceği reklamların görünmesi, ayrıca Facebook üzerinden alışverişte ödeme yaptıkları hesabı WhatsApp’ta da kullanabilmek gibi faydaları olacağını söyleyerek yeni kurallarını savundu.

8 Şubat’ta yürürlüğe girecek olan yeni kuralları kabul etmek istemeyenler ise iletişim platformunu kullanamayacaklar.

Signal uygulaması WhatsApp’a alternatif olabilir mi?

Dünyada aktif olarak yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın, dün gerçekleştirdiği sözleşme değişikliği sonrasında tepkiler çığ gibi büyümüştü. Teknoloji milyarderi Elon Musk da WhatsApp’ın bu değişikliğine alternatif önererek tepki göstermiş oldu.

Elon Musk, 41 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabı üzerinden ‘Use Signal' (Signal kullanın) diye tweet attı. Daha önce birçok defa WhatsApp'ın daha güvenli alternatifi olarak karşımıza çıkan Signal, bu tweetten sonra daha da merak edilir oldu.

SİGNAL NASIL ÇALIŞIYOR?

Kullanıcılar, WhatsApp'ın sunduğu birçok özelliğe Signal sayesinde ulaşabiliyor. Anlık mesajlaşma, fotoğraf veya video gönderme, grup sohbetleri ve görüntülü arama gibi özellikler Signal uygulamasında da mevcut. Signal'ın avantajı ise WhatsApp'ın artık kullanıcılarını sunamadığı gizlilik. Uygulamada mesajlar, uçtan uca şifreleme yöntemi ile güvence altında tutuluyor. Signal’in mesajlaşmalarınıza ya da görüşmelerinize erişim izni olmuyor.

Edward Snowden ve Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey gibi isimlerin de Signal uygulamasını kullandığı biliniyor.

‘Signal kullanın’

WHATSAPP NEYİ DEĞİŞTİRMİŞTİ?

WhatsApp tarafından açıklanan ve 8 Şubat’ta yürürlüğe girecek olan yeni gizlilik ilkelerine göre Facebook ile veri paylaşımına izin isteyecek. Hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri ile daha birçok veri Facebook’un yanı sıra şirketin diğer yan kuruluşlarıyla da paylaşılmış olacak. Gerekli onayı vermeyecek olan kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacaklar.