Korona pandemisi nedeniyle eğitimin uzaktan yapıldığı ve öğrencilerin bilgisayara ihtiyaç duyduğu bu dönemde bilgisayar fiyatlarının artışına yurttaşlar tepkili.

Sıfır bilgisayarlarda ortalama bir modelin fiyatı 6 bin TL’ye ulaştı. İkinci ellerin fiyatları da bin ila 2 bin 500 TL arasında arttı.

Cumhuriyet'ten Arda Özarda'nın haberine göre, pandemi nedeniyle sıfır ürünlerin yurt dışından getirilmesindeki sıkıntı, büyük firmaların yüksek fiyatlara satış yapmasına sebep oldu. Fiyatlardan dolayı yurttaşların tercihi olan ikinci el bilgisayarlarda da fiyatlar neredeyse iki katına çıktı.

TESLA’dan 6 ay ücretsiz şarj TESLA’dan 6 ay ücretsiz şarj

Öğrencilerin derslerini takip edebilmesi için gerekli özelliklere sahip ortalama bir bilgisayar pandemiden önce 2.130 TL iken, bugün ürünün fiyatı 1.880 TL zamlanarak 4.010 TL’ye ulaşmış durumda. Öğrencilerin online dersleri takip etmek için en çok ihtiyaç duydukları ürünlerin başında gelen tabletler de fahiş zamlar gördü. Öğrencilerin en çok tercih ettiği ortalama model bir tablet  4.000 TL’den 5.000 TL’ye yükselerek yüzde 25 oranında zamlandı.