Süper Lig’in 17. haftasında lider Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u Vodafone Park’ta konuk etti. Siyah-beyazlılar rakibini gol yağmuruna tutarak karşılaşmadan 6-0’lık galibiyetle ayrıldı. Larin (4), Oğuzhan ve Hasic’in golleriye galibiyet serisini 5 maça çıkaran Beşiktaş aynı zamanda bu maçlarda kalesini gole kapatmayı başardı.

Beşiktaş bu sonucun ardından 34 puanla liderliğini sürdürürken, Çaykur Rizespor ise 20 puanda kaldı. Siyah-beyazlılar, Cumartesi günü Hatayspor ile deplasmanda; Karadeniz ekibi ise aynı gün sahasında Denizlispor ile karşılaşacak.

LARIN’İN KARİYER GECESİ

4 maçtır kazanarak liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçında da 15. dakikadan itibaren kontrolü eline aldı ve maç sonuna kadar bir daha bırakmadı!

19. dakikada Oğuzhan’ın yerden ortasında Aboubakar’ı geçen topu tamamlayan Larin, 31. dakikada ise savunmadaki büyük hatayı değerlendirip kaleci Gökhan’ı aşırtma şutla avlamayı başardı ve skoru 2-0’a getirdi.

İKİNCİ YARIDA 4 GOL

8 maç sonra ilk 11’de sahaya çıkan Oğuzhan Özyakup, asist yaptığı maçı bir de golle süslemeyi başardı. Aboubakar’ın verdiği pasta yerden düzgün bir şutla kaleci Gökhan’ı çaresiz bırakan Oğuzhan Özyakup, Rizespor’un gardını iyice düşürdü: 3-0.

LARIN’DEN 4 DAKİKADA 2 GOL

Savunmanın arkasına gönderilen topta Meriah ile kaleci Gökhan’ın anlaşmazlığından yararlanan Larin topu 3. kez filelere göndererek skoru 4-0 yaptı. 83. dakikada ise kaleci ile karşı karşıya kalan Larin, Gökhan’ın solundan topu filelere gönderip kendisinin 4., takımını ise 5. golünü atmayı başardı.

Cyle Larin, 1989/90 sezonundaki Adana Demirspor maçından (Ali Gültiken) bu yana Beşiktaş formasıyla bir Süper Lig karşılaşmasında 4 gol atan ilk oyuncu oldu.

Derbi öncesi Beşiktaş’ta sakatlık şoku! Derbi öncesi Beşiktaş’ta sakatlık şoku!

HASIC’TEN ENFES BİR GOL

Oyuna 77. dakikada Aboubakar’ın yerine giren genç oyuncu Hasic, 89. dakikada Larin’in pasında uzaklardan şutunu çekerek topu filelere gönderdi. Gökhan’ın uzandığı ama yetişemediği top üst direğe çarpıp filelere gitti ve skor 6-0 oldu.

BEŞİKTAŞ 6-0 ÇAYKUR RİZESPOR

  • GOL! 90′ Oyuna sonradan giren Hasic’ten Kayserispor maçı sonrasında bu maçta da çok şık bir gol atmayı başararak skoru 6-0’a getirdi. Genç Bosnalı uzaklardan kaleci Gökhan’ı avlamayı başardı.
  • GOL! 83′ Larin’den 4. gol! Kaleci ile karşı karşıya kalan Kanadalı golcü, kariyer gecelerinden birine imza atarak kendisinin 4, takımının ise 5. golünü attı.
  • GOL! HAT-TRICK! 79′ Savunmanın arkasına gönderilen topta Meriah ile kaleci Gökhan’ın anlaşmazlığından yararlanan Larin topu 3. kez filelere göndererek skoru 4-0 yaptı.
  • 71′ Moroziuk’un uzaklardan çektiği şutta kaleci Ersin aynı güzellikte topu kornere çeldi.
  • 67′ Çaykur Rizespor maçta şu ana kadar yakaladığı en net pozisyonda Abdullah ile gole yaklaştı ancak top direğin yanından auta çıktı.
  • 61′ Nkoudou’nun ters kanada gönderdiği pasta Larin bekletmeden Aboubakar’ı gördü. Aboubakar’ın karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Gökhan ayağıyla gole izin vermedi.
  • GOL! 56′ Oğuzhan farkı 3’e çıkardı! Aboubakar’ın ceza sahası dışında pasını aktardığı Oğuzhan, kalecinin sağına yerden şutunu çekerek skoru 3-0’a getirdi.
  • 46′ Maçta ikinci yarı başladı.
  • Karşılaşmada ilk yarı Beşiktaş’ın 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.
  • GOL! 30′ Bir kez daha Larin! Rizespor savunmasındaki büyük hata sonrasında Kanadalı forvet, topu takip ederek kaleci Gökhan’ın üzerinden aşırtmayla fileleri havalandırdı: 2-0.
  • GOL! 19′ Beşiktaş, Larin ile 1-0 öne geçti! Aboubakar’ın Oğuzhan’a attığı pasta Larin de ceza sahasına koştu. Oğuzhan’ın yerden sert pasında Aboubakar’ı geçen topu Larin kaleye göndererek bu sezon 7. golünü kaydetti.
  • 17′ Aboubakar, Rizespor kalesine tehlikeli gitti ancak ceza sahası dışından çektiği şut ayağının da kaymasıyla etkisiz şekilde kalecinin kucağına gitti.
  • 14′ Melnjak’ın sol kanattan yaptığı orta kaleye doğru giderken kaleci Ersin topu kontrol edip tehlikeli önledi.
  • 10′ Maçın ilk 10 dakikalık bölümünde iki takım da etkili olamadı ve orta saha mücadelesi şeklinde devam ediyor.
  • 1′ Karşılaşma Beşiktaş’ın vuruşuyla başladı.