Dortmund, Atletico Madrid’i affetmedi: Tarihi dönüş! Dortmund, Atletico Madrid’i affetmedi: Tarihi dönüş!

Profesyonel boksör Avni Yıldırım, 28 Şubat'ta ABD Miami’de WBA (Dünya Boks Birliği) ve WBC (Dünya Boks Konseyi) süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Meksikalı Saul Alvarez ile yapacağı müsabaka öncesinde basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, altın kemeri Türkiye’ye getirmek istediğini ifade ederek, “İnşallah kemeri Sinan abinin mezarına götürmek nasip olur” diye konuştu.
Türkiye’nin yetiştirdiği önemli profesyonel boksörlerden Avni Yıldırım, WBA ve WBC süper orta sıklet kemerlerinin sahibi olan Meksikalı Saul Alvarez ile 28 Şubat’ta ABD Miami’de yapacağı mücadele öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hard Rock Stadı’nda yapılacak olan müsabakanın önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Avni Yıldırım, “Dünyanın en büyük boks maçına bu vatanın öz evladı olarak çıkacağım. Türk halkının dualarıyla, alnımızın akıyla çıkacağız. Son maçımdan itibaren çeşitli sıkıntılar yaşadım. Lobiye karşı savaştık, hakkımız yendi, sakatlıklar geçirdim, salgın beni etkiledi ancak sabrettik. 21 aydır ABD'de ve Almanya'da antrenmanlarımı sürdürdüm. Pes etmedim, çok kırılma noktaları oldu. Bu maçı kazanmak için tüm imkanları sağladık” açıklamasını yaptı.

“İnşallah kemeri Sinan abinin mezarına götürmek nasip olur”
Enerjisinin çok yüksek olduğunu dile getirerek sözlerini sürdüren Avni Yıldırım, “Antrenörüm Joel Diaz'a çok güveniyorum. Her şey güzel olacak. Hiç kimse Türk boksöre şans vermiyor. Bunu insanların gözüne sokacağız. İnşallah hakkımız olan altın kemeri almak nasip olur, kemeri ülkemize getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sinan abinin maçlarını izleyerek boksa başladım. Kendisi, bizim için efsane. Onu hiçbir zaman geçemeyiz. Onun yolundan gitmek bize nasip oldu. İnşallah kemeri Sinan abinin mezarına götürmek nasip olur" diyerek sözlerini tamamladı.