Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş deplasmanda Başakşehir'i 3-2 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Siyah-beyazlıların gollerlni Larin, Welinton ve Josef kaydederken ev sahibinin golleri Deniz Türüç ve Demba Ba'dan geldi.

Süper Lig’in 30. haftasında Başakşehir’i deplasmanda 3-2 mağlup eden Beşiktaş, rakibini deplasmanda tam 7 sezon sonra yenmeyi başardı.
Süper Lig’in 30. haftasına 1 maçı eksik olmasına karşın 2 puan farkla lider giren Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında Larin, Welinton ve Josef’in golleriyle 3-2 kazandı ve puan farkını 5’e yükseltti. Başakşehir’i son olarak 9 Kasım 2014 yılında Demba Ba ve Kerim Frei’ın golleriyle 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, bu maçın ardından rakibiyle deplasmanda oynadığı 6 maçta 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet almıştı. 7 sezon sonra rakibi karşısında 3-2 kazanan Kara Kartal, zirvede de puan farkını artırmayı başardı.

Beşiktaş'tan AKP Trabzon adayı Ahmet Metin Genç için suç duyurusu Beşiktaş'tan AKP Trabzon adayı Ahmet Metin Genç için suç duyurusu

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
4. dakikada Deniz Türüç’ün sağ kanattan içeriye gönderdiği ortada ceza sahasında topu kontrol eden Aleksic’in sert şutu üst direkten oyun alanına döndü.
7. dakikada Rosier’in sağ kattan ceza alanına ortasında savunmada Epureanu topu uzaklaştırdı. Dönen topu ceza yayı üzerinde önünde bulan Aboubakar’ın vuruşunda meşin yuvarlak sol kale direğine çarpıp dışarı çıktı.
16. dakikada Ljajic’in arka direğe açtığı ortaya Larin kafa ile vurdu. Kaleci Volkan Babacan, topu kontrol etti.
21. dakikada uzun topta Beşiktaş yarı alanında topla buluşan Crivelli, Welinton’dan çalımla sıyrıldı ve kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda Crivelli’nin şutunda Ersin mutlak gole izin vermedi.
42.dakikada, Atiba’nın sağ kanattan içeri pasında Aboubakar, topu kontrol etmek isterken meşin yuvarlak ayağın fazla açıldı ve Larin’in önünde kaldı. Larin’in sol çaprazdan vuruşunda top filelerle buluştu.0-1

 (İkinci yarı)
52. dakikada Aleksic’in sol kanattan ceza sahasına ortasında Deniz Türüç kafayla topu ağlara gönderdi. 1-1
59. dakikada N’Salaka’nın sol kanattan açtığı ortayı Başakşehir savunması uzaklaştırdı. Dönen topu yay üzerinde karşılayan Josef’in bekletmeden yaptığı sert vuruşu, kaleci Volkan Babacan oyun alanına çeldi.
68. dakikada Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda Welinton’ın ön direkte yaptığı kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 1-2
77. dakikada Josef de Souza’nın uzaklaştırmak istediği top, Mehmet Topal’a çarpıp kale önünde bulunan Demba Ba’nın önünde geldi. Ba’nın müsait pozisyonda yaptığı vuruşta top ağlara gitti. 2-2
85. dakikada Rosier’in ağ kanattan ortasını şık bir şekilde kontrol eden Josef, ardından yaptığı vuruşla topu filelere yolladı. 2-3
90. dakikada Rosier’in pasında ceza alanı dışında buluşan Ghezzal’ın arka direğe çektiği şık şutunda top az farkla auta çıktı.
90+5. dakikada Visca’nın kullandığı korner atışında Epureanu’nun kafa vuruşu üstten auta çıktı.