UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Şampiyonlar Ligi final mücadelesiyle ilgili yeni bir karara imza attı.

Koronavirüs salgını başladığından beri maçların seyircisiz oynandığı turnuvanın, son mücadelesinde ise stada sınırlı sayıda futbolseverin alınacağı açıklandı.

İngiliz Sky Sport'un yayınladığı UEFA açıklamasında Türkiye'nin uyguladığı geçici kapanmanın dev maçı etkilemeyeceği de kaydedildi.

UEFA'nın açıklaması şu şekilde:

"Şampiyonlar Ligi finali 29 Mayıs'ta İstanbul'da sınırlı sayıda seyirci ile oynanacak. 17 Mayıs'a kadar sürecek geçici kapanma bu maçı etkilemeyecektir. UEFA, karşılaşmayı güvenli bir şekilde düzenlemek adına Türkiye Futbol Federasyonu ve yerel otoritelerle yakın çalışmasını sürdürmektedir. Seyirci kapasitesi ve bilet satışına ilişkin detaylar yakında açıklanacaktır."

Şampiyonlar Ligi Finali, 29 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Fenerbahçe Avrupa defterini kapattı Fenerbahçe Avrupa defterini kapattı

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunun kupası, geçtiğimiz hafta İsviçre'nin Nyon şehrindeki UEFA Genel Merkezi'nden İstanbul'a getirilmişti. 7.5 kilo ağırlığında ve 73.5 cm boyunda olan gümüş kupa, bu yıl Avrupa ile Asya'nın buluştuğu İstanbul'da 66. kez havaya kaldırılacak.