12 takımın kurucu üye olarak başlattığı Avrupa Süper Ligi projesi resmen dağıldı. Kurucu takımlardan olan Arsenal, Tottenham, Liverpool, Manchester City ve Manchester United Avrupa Süper Ligi'nden çekilme sürecini başlattı. Ayrıca Manchester United'ın ve Juventus'un başkanları istifa etti

İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün kurucu üyeliğinde başlatılan ve futbol dünyasında büyük bir krize neden olan Avrupa Süper Ligi'nde art arda istifalar oldu. Manchester United ve Juventus'un başkanları istifa etti. 5 İngiliz kulübü de projeden çekildiklerini açıkladı.

5 PREMİER LİG EKİBİ ÇEKİLME KARARINI AÇIKLADI

Tottenham Hotspur, Manchester United, Arsenal ve Liverpool, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiklerini açıkladı. Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için gerekli işlemlere başladıklarını duyurdu.

LIVERPOOL FORMASI GİYEN OYUNCULARDAN ORTAK BİLDİRİ

Liverpool'lu oyuncular Avrupa Süper Ligi ile ilgili ortak bir paylaşımda bulundular. Açıklamada Avrupa Süper Ligi'ni istemediklerine vurgu yapıldı ve "Avrupa Süper Ligi'ni sevmiyoruz ve yapılmasını istemiyoruz. Takım olarak görüşümüz bu şekilde. Bu kulübe ve taraftarına olan bağlılığımız sorgusuz ve koşulsuzdur. Asla yalnız yürümeyeceksiniz."

UNİTED SATILIYOR

Manchester United'ın sahibi olan ABD'li Glazer ailesi, Süper lig projesinin gerçekleşmemesinin ardından kulübü satmayı düşünüyor. Manchester United Yönetim kurulu başkanı Woodward da istifa ettiğini açıkladı.

JUVENTUS BAŞKANI BIRAKIYOR

Fenerbahçe Avrupa defterini kapattı Fenerbahçe Avrupa defterini kapattı

Juventus Başkanı Andrea Agnelli, Juventus'taki görevlerinden istifa edeceği iddia ediliyor, İtalyan ekibi şimdilik bu söylentiyi doğrulamadı. UEFA Başkanı Ceferin, "Agnelli bir yılan. Onun kadar rahat yalan söyleyen birisini görmedim" diye konuşmuştu.

PEREZ'E İSTİFA BASKISI

Florentino Perez'in de istifa etmesi için kendisine büyük bir baskı var. Avrupa Süper Ligi'nin başkanı seçilen Perez'in Real Madrid'den de istifası isteniyor.

CHELSEA TARAFTARI: BİZİM SAYEMİZDE

Dağılma haberini Chelsea taraftarları coşkuyla karşıladı. Kulübün zengin sahibi Rus milyarder Abramovic'e de meydan okuyan Chelsea taraftarları, "Deplasmanlar bizimdir" sloganı attı. Chelsea taraftarları, dağılma kararının kendileri sayesinde olduğunu belirten paylaşımlar yaptı.

BARÇA VE MADRİD DE DİRENEMİYOR

Barcelona Başkanı Laporta, "Barcelona, genel kurul üyelerinin onayı olmadan Avrupa Süper Ligi'ne girmeyecek. Kulüp onların, karar onların." diyerek geri adım sinyali verdi. Atletico Madrid'in yönetiminin bir kısmının da bu projeye karşı olduğu belirtildi. Barcelona'nın, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmaya çekimser olduğu konuşuluyordu.

Avrupa Süper Ligi projesi başlamadan dağıldı! 5 takım çekildi, 2 başkan istifa etti