Sağlık Bakanlığı'nın İstanbul'da artan koronavirüs vakaları için düzenlediği toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmedi. İmamoğlu, söz konusu toplantıyı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya paylaşımından öğrendi. İmamoğlu daha önce de deprem toplantısına davet edilmemişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan akşam saatlerinde koronavirüs salgınının İstanbul'daki seyrine ilişkin olarak bir toplantı yapıldığını duyurdu. Bakan Koca, toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın, İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'nun katıldığını duyurdu. Bakan yardımcılarının, saha koordinatörlerinin ve başhekimlerinin de katıldığı toplantıda salgının İstanbul'daki seyri değerlendirildi ve alınacak tedbirler kararlaştırıldı.

İMAMOĞLU DAVET EDİLMEDİ, KOCA'NIN TWEET'İNDEN ÖĞRENDİ

İBB kaynakları, söz konusu toplantıya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmediği bilgisini verdi. İmamoğlu'nun toplantıdan haberinin dahi olmadığı ve Bakan Koca'nın sosyal medya paylaşımından öğrendiği belirtildi.

CHP'LİLER DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’a seyahat uyarısı Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’a seyahat uyarısı

Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çağrılmamasına CHP'liler tepki gösterdi. Bakan Koca'ya toplantıda İBB Başkanı İmamoğlu'nun neden olmadığını soran CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Siz devlet yönetimini beş taş oyunu mu sandınız? İBB olmazsa felaket olur. İstanbullular bu suikast gibi aymazlığı unutmaz. Ayıp. Günah. Bu ne kibir?" diyerek tepki gösterdi.

İmamoğlu, daha önce de AFAD deprem toplantısına çağırılmamıştı.

İSTANBUL'DA VAKA SAYISI VAHİM BOYUTLARA ULAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu paylaşımında, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte koronavirüsü salgınına dair bir toplantı yaptıklarını duyurdu.

"ALINACAK TEDBİRLERİ KARARLAŞTIRDIK"

Bakan Koca, toplantıda korona salgının İstanbul'daki seyrini görüştüklerini ifade etti. Koca, paylaşımında "Devam eden artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık" dedi.