Sözlerinin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac aşısını bu akşam yaptıracağını duyuran Çelik, "Kendileri toplumdaki tereddütü ortadan kaldırmak için toplantımızdan sonra aşı olmak için ilgili yere geçecektir" dedi.

Çelik, "Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyeti vatandaşların virüsten kurtulması, can kayıplarının sona erdirilmesidir" ifadesini kullandı.

Sözlerinin devamında gündeme ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Çelik, şunları kaydetti:

"Maalesef Türkiye'deki siyasi tartışmalar, 2021'e girerken, bir takım kirli olayları hatıraya getirerek vesayet siyasetinin canlandırılmaya çalışılması son derece üzücüdür.

Birden bire eski Genelkurmay Başkanı'nın çıkıp yaptığı tartışmayla başladı. CHP Genel Başkanı ha bire erken seçim meselesi diyerek siyasi gündem oluşturmaya çalışıyordu. Ardından baş örtüsü yasağı ile maalesef, eski bir CHP'li bakan 28 Şubat mantığını, vesayet mantığını diriltmeye çalışan açıklama yaptı.

Hiçbir darbe mazur gösterilemez, meşru değildir. Hastalıklı mantık, 'Erdoğan ancak büyük felaketle gidebilir' dedi. Acınası haldeki değerlendirmeler devam etti.

YSK 'Hatay' ve 'Ordu' için kararını verdi YSK 'Hatay' ve 'Ordu' için kararını verdi

Esas üzücü olan, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na 'sözde cumhurbaşkanı' demesi. Gayrimeşru yapılar için bunu dersiniz. 27 Nisan 2007'de muhtıra teşebbüsü ile gündeme gelmişti.

O zamanki askeri vesayet tartışmasında 'Biz sözde değil özde cumhurbaşkanı istiyoruz' demişlerdi. Cumhurbaşkanımız yeminine sadıktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini, milletin birliğini ve bütünlüğünü korumaktadır.

'İNŞALLAH ABD'DE YENİ BAŞKANI SÜKÜNETLE GÖREVE BAŞLAR'

ABD'deki Kongre baskını hepimizi şok etti. Eğer siz başkalarının demokratik sistemlerine karşı çifte standartlar koyarsanız, ürettiğiniz değer sistemi size de yansır. Herkese kutuplaşmadan kaçınmasını söyleyenlerin ne kadar derin bir kutuplaşmaya girdiğini gördük. Şüphesiz seçilmiş başkanın göreve gelmesini engellemek gayrimeşrudur.

Bunları söylediğimiz zaman siyasi oryantalizmin etkisinden düşünce sistemi eğilmiş olanlar, 'Siz de ettiniz' diyorlar. Kanunun öngördüğü şekilde itiraz edilir. Dolayısıyla gelinen noktada sükunet sağlansa da olağanüstü durum var. İnşallah yeni başkanın göreve başlaması sükunetle gerçekleşir."