Türkiye ile Libya arasında vizelerin kalkması için harekete geçildi. Türkiye ziyareti kapsamında DEİK Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısına katılan Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, konuya ilişkin “Hemen işlemlere başlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 12 Nisan 2021 tarihinde resmi ziyaret kapsamında görüşen Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Türkiye temasları kapsamında 13 Nisan’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’nun Beşiktaş’ta bir otelde düzenlediği ‘Türkiye-Libya Hibrit Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı. Dibeybe, burada vizelerin kaldırılması için işlemlere ivedilikle başlayacaklarını duyurdu.

Libya'daki geçici yönetimin Başbakanı Dibeybe: Türkiye ile ilişkilerimiz  ayrıcalıklı - Sputnik Türkiye

                                                                   Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe

“VİZELERİN KALKMASI İÇİN HEMEN İŞLEMLERE BAŞLAYACAĞIZ”

AKP'li vekillere sosyal medya uyarısı AKP'li vekillere sosyal medya uyarısı

Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, toplantıda vize muafiyetine ilişkin, “Serbest ticaret anlaşması bence de öncelikli bir mevzu. Bunu da en kıza zamanda imzalamamız gerekmektedir. Vizelerin tamamıyla kaldırılması ile ilgili hemen işlemlere başlayacağız. Ve inşallah Ankara’da bir büyükelçiliğimiz ve Bingazi’de bir konsolosluk açılması için gerekli girişimleri başlatacağız” diye konuştu.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, 12 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi törenle karşılandı. Karşılam töreninin ardından Erdoğan ve Dibeybe baş başa görüşme yaptı. Ayrıca, Libyalı bakanlar, Türk mevkidaşlarıyla da bir araya geldi.