AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesinin arkasında ısrarla durmasına sert tepki gösterdi. Çelik, "Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' diyen kişinin konumu ve sözü yok hükmündedir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen gün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Sözde cumhurbaşkanı" ifadesini kullanırken, bu durum birçok kesimden tepkiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu bu söyleminin arkasında dururken, kullandığı ifadeyi bugün de tekrarladı.

Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili yeni gelişme Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili yeni gelişme

"CUMHURİYETİMİZ KILIÇDAROĞLU TARAFINDAN HEDEF ALINMAKTADIR"

Yaşanan gelişmenin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun sözünü yok hükmünde değerlendirdi ve "Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' diyen kişinin konumu ve sözü yok hükmündedir. Her kesimden yapılan sağduyulu uyarılara rağmen Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' demeye devam ediyor. Kendini yok hükmüne sokmuştur. Cumhuriyetimiz sadece ülkemizin düşmanları tarafından kullanılan zehirli bir dille Kılıçdaroğlu tarafından hedef alınmaktadır" dedi.

Çelik'in açıklamalarının devamı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanlığı için 'sözde' ve 'özde' tartışması malum 27 Nisan'da hükümetimize muhtıra vermeye kalkanlarca kullanılmıştı. Hükümetimizin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan cevabı ile muhtıra kağıt parçasına dönmüştü. Bunların yerini şimdi Kılıçdaroğlu'nun "Muhtıra siyaseti" aldı. Şimdi sivil siyasete saygı duyması gerekenler Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' diyerek "Muhtıra siyaseti" yapıyorlar.

"SİVİL DARBE ZİHNİYETİDİR"

Türkiye, siyasete verilen muhtıralardan kurtuldu ama bu millet düşmanı muhtıra siyasetinden kurtulamadı. Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' demek, Milli irade düşmanı muhtıra siyasetidir, sivil darbe zihniyetidir."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Konumu ve sözü yok hükmündedir