Çakarlı araçlarla konvoy yapan muhtar adayına kötü haber! Çakarlı araçlarla konvoy yapan muhtar adayına kötü haber!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Celal Adan, “Terör örgütlerinin vesayetinde siyaset yürütenler bu yoldan derhâl vazgeçmelidir. PKK'nın ölüm saçan namlularını örtmek için Mehmetçik'i suçlayanların, dokunulmazlık zırhına bürünerek teröriste politik kalkan olanların milletimizin gözünde teröristten zerre kadar farkı yoktur” dedi.
Adan, TBMM Genel Kurulu’nun açılışında konuştu. Adan, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinin bölücü terörden arındırılması için Pençe Kartal-2 isimli bir askerî harekât düzenlendiğini hatırlatarak, “Bu operasyon esnasında meydana gelen çatışmalarda Yüzbaşı Ertuğ Güler, Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan şehit olmuştur. Ayrıca, kahpece alçakça pusu kurularak kaçırılan, bir süredir bölücü örgüt tarafından rehin tutulan 13 vatan evladımız elleri bağlı, başlarına kurşun sıkılarak infaz edilmiş, evlatlarımız şehadete ermiştir. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Adan, örgütün çeşitli algı oyunlarına hazırlandığını söyleyerek, “Böylesi çetin bir zamanda bu Mecliste görev yapan herkesin asli vazifesi, terörizmin kirli propaganda mekanizmasına baş eğmemek olmalıdır. Muhalefet olsun, iktidar olsun, bu milletin bütün vekilleri, bu milletin evlatlarını şehit eden "PKK" isimli emperyalist maşası çeteye karşı tavır koymalıdır. Nereden geldiği belli olmasına rağmen terör örgütünün adını vermeyenleri milletimiz yakinen takip etmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı'nın karargâhı, millî iradenin tecelligâhıdır. Bu çatının altına giren herkes bu yükümlülüğün de altına girmek zorundadır. Terör örgütlerinin vesayetinde siyaset yürütenler bu yoldan derhâl vazgeçmelidir. PKK'nın ölüm saçan namlularını örtmek için Mehmetçik'i suçlayanların, dokunulmazlık zırhına bürünerek teröriste politik kalkan olanların milletimizin gözünde teröristten zerre kadar farkı yoktur. Terörle arasına mesafe koymayanlar, bölücü katillerin güdümünden çıkmayanlar, karanlık ortaklıklar tesis edip el ovuşturanlar bu saatten sonra milletimizin vicdanında PKK'yla aynı muameleyi görecektir. 15/2/1999 tarihini vatan hainleriyle iş tutan ahlaksızlara hatırlatıyoruz. Bebek katili terör örgütünün başı nasıl paketlenip ülkemize geri getirildiyse Kandil'deki eli kanlı katiller de bu akıbetten kurtulamayacaklardır” dedi.

ABD’li senatörlerin Joe Biden'a hitaben yazılan bir mektupta, Türkiye'nin baskı altına alınmasını istediklerini kaydeden Adan,
“Bahsettiğimiz mektup, emperyal bir küstahlığın ürünü, millî egemenliğimizi tahkir eden bir diplomasi rezaletidir. Türkiye Büyük Millet Meclisine Başkanlık görevini yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu tarz hadsizliklere karşı daima dik durmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Büyük Atatürk, Millet Meclisinin temellerini atmak üzere kongreler tertip ederken kendisine engel olmak isteyen işgal kuvvetlerine şu şekilde hitap etmiştir: ‘Ben herhangi bir yabancı devletin yardımına tenezzül eden şahsiyetlerden değilim. Benim için en büyük korunma yeri, yardım kaynağı milletimizin sinesidir’” şeklinde konuştu.