Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Şırnak 7. Olağan İl Kongresinde konuştu.

- Ankara'da, İstanbul'da kapalı kapılar akasında siyaset yapmak kolaydır. Siyasetin gerçek er meydanı 81 ilin tamamıdır.

"SUFLEYİ MİLLETİMİZDEN DEĞİL BAŞKASINDAN ALIYORLAR"

- Milletimizin karşısına çıkıp bu ülke için yaptıklarını, yapacaklarını açık yüreklilikle ortaya koyamayandan siyasetçi olmaz. Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan "gönül siyaseti yapıyorum" diyenler, sufleyi milletten değil başka yerlerden alıyor.

- Her alanda kendine güvenen, inanan, hedeflerine bağlı bir Türkiye varsa milletimizin fedakarlığı sayesindedir. 

- Darbeciler, uçaklarıyla, tanklarıyla üstümüze gelirken milletimiz yanımızdaydı. Girdiğimiz her kavgada milletimiz yanımızdaydı.

"MİNSK ÜÇLÜSÜ ERMENİSTAN'A SİLAH VERİYOR"

- Minsk üçlüsü Ermenistan'ın yanında yer alıyor. Silah veriyorlar. Azerbaycan'lı kardeşlerimiz çok ciddi bir mücadele veriyor. İnanıyorum ki işgal altındaki bu toprakları geri alacaklar. Bu gece ateşkes ilan edildi ama Ermenistan yine saldırdı. Batı ses çıkartıyor mu? Hayır. Türkiye tepki gösterince, "Türkiye ses çıkartıyor" diyorlar.

LİBYA AÇIKLAMASI

CHP'li belediye başkanının kızı, başkan yardımcısı oldu CHP'li belediye başkanının kızı, başkan yardımcısı oldu

- Libya'da da Wagner denilen Rusların paralı askerleri var. Bu paralı askerlerle kardeşlerimize ve darbeci Hafter'e destek veriyorlar. Silah gönderiyorlar. Bize "Sizin orada ne işiniz var?" diyorlar. Biz zulüm neredeyse oradayız. "Suriye'de ne işiniz var?" diyorlar. 911 km bizim sınırımız var. Bu neden birilerini rahatsız ediyor. Kusura bakmasınlar orada da varız ve olacağız. ABD'nin 24 üssü var orada. ABD'nin buraya gelip üs kurmasının anlamı ne? 3 bini aşkın TIR silah, mühimmat getiriyor ABD...