Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden sağlık problemleri nedeniyle istifa eden Berat Albayrak'la ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "Berat Albayrak'a şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasına Azerbaycan'daki durumla ilgili bilgi vererek başladı ve "Türkiye, ortak barış gücünde Rusya ile birlikte yer alacaktır. Mutabakat zaptı bu sabah imzalandı" dedi.Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu sosyal medyada istifa paylaşımında bulunan ve istifası kabul edilen eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la ilgili de değerlendirmelerde bulundu.Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılardan en önemlisinin ekonomi olduğunu belirten Erdoğan, ekonomiyi ayakta tutmayı başardıklarını vurguladı.

Bu durumda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önemine değinen Erdoğan, "Kimileri kabul etmek istemese de bu sistemin en büyük faydalarını Mart ayından bu yana yaşadığımız süreçte gördük" dedi.

"GÖREVDEN AFFINI KABUL ETTİK"

Ekonomiyle ilgili açıklamalarına devam eden Erdoğan, geçen hafta sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Berat Albayrak için, "Berat Albayrak'a hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi kendisi geçtiğimiz hafta sağlık sorunları nedeniyle affını istedi. Biz de görevden affını kabul ettik" ifadelerini kullandı.

MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasında da Azerbaycan'a geniş yer ayırdı:

"İşgal altındaki topraklarının ve Karabağ'ın tamamının kurtuluşu vesilesiyle dostum İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere bölgede kurulacak ortak barış gücünde, Rusya ile birlikte yer alacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ''pankart'' cevabı! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ''pankart'' cevabı!

Ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız Ortak Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı. Türkiye olarak, bölgemizde barışın, huzurun, güvenin, refahın kök salması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Suriye'de de Karabağ'dakine benzer bir barış ve huzur döneminin en kısa sürede başlamasını can-ı gönülden arzu ediyoruz. Bunun için öncelikle Suriye topraklarını kana bulayan rejimin ve terör örgütlerinin devre dışı bırakılması gerekiyor. Ülke halkının iradesiyle biçimlenecek yeni bir Suriye'nin inşası için, Rusya başta olmak üzere, bölgede etkin olan güçlerle yakın çalışmaya hazırız"