Video konferans ile AK Parti İzmir Kadın Kolları 6. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesinde meydana gelen olaylara ilişkin, “Teröre bulaşmış olan, örgütlerin oyuncağı haline gelen, şiddeti bir hak arama vasıtası olarak gören hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısına çıkartacağız, bu böyle biline. Teröre bulaşmamış, devletine ve milletine husumeti hayatının merkezine yerleştirmemiş her evladımızın sahiplenmek hem parti hem hükümet olarak görevimizdir” dedi.
AK Parti İzmir Kadın Kolları 6. Olağan Genel Kurulu toplantısı, Kültürpark Celal Atik Spor Salonunda AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve çok sayıda parti yöneticisinin katılımıyla düzenlendi. Genel kurulda mevcut başkan Dilek Yıldız Büyükdağ, yeniden aday oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise genel kurula video konferans ile katıldı. Erdoğan, “Gözümüzün nuru çocuklarımızın sadece kariyerlerini değil milli ve manevi değerlerimizde dolanmasını da düşünmek mecburiyetindeyiz. Gençlerimiz arasında milli ve yerli şuur sahibi olanlar elbette çoğunlukta ama son dönemde İstanbul’daki hadiselerde örneklerini gördüğümüz şekilde; zihni ve kalbi olarak ülkesiyle, milletiyle, değerlerimizle bağı kopmuş bir kesimin varlığına da üzüntü ile şahit oluyoruz. Teröre bulaşmamış olması şartıyla bu gençlerimize sahip çıkıp ülkemize kazandırmanın sorunluğu olduğunu biliyoruz. Kendi ülkelerinde senato basanları, terörist ilan edenlerin Türkiye’de rektörlük basmaya kalkanları hak arayıcısı olarak göstermesindeki ikiyüzlülük, bize asıl sorumluluklarımızı unutturamaz. Kendi ülkelerinde sokakta en küçük bir taşkınlık gösterenlerin başınız ezenlerin ülkemizde sokakları terörize edenleri masum göstermeye çalışmasını da önemsemiyoruz. Teröre bulaşmış olan, örgütlerin oyuncağı haline gelen, şiddeti bir hak arama vasıtası olarak gören hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısına çıkartacağız, bu böyle biline. Teröre bulaşmamış, devletine ve milletine husumeti hayatının merkezine yerleştirmemiş her evladımızın sahiplenmek hem parti hem hükümet olarak görevimizdir” diye konuştu.

“Siz gidin siyaset yapın”
Türkiye’de 207 üniversitemiz olduğunu belirten Erdoğan, “Boğaziçi Üniversitesinde kısmi bir azınlık rektörünün odasını işgale yeltendi. Bu kadar önemli bir üniversitenin öğrencilerinin tamamını hedef alan bir anlayış değil ama oradaki bir kısım genç ne yazık ki dışarıdan tahriklerle böyle bir oyuna geliyor. Bu işin içinde ana muhalefet partisinin İstanbul il başkanı kadın var. Diğer siyasi partinin ismini vermeye gerek yok, onun genel başkan yardımcısı veya farklı bir görevde olan bir tanesi daha var. Yahu sizin orada ne işiniz var? Siz gidin siyaset yapın. Oradaki gençleri tahrik etmenin anlamı ne? Öbür tarafta ana muhalefetin başı her gün konuşuyor. Öbür muhalefet partisi PKK’dan destek alıyor. Dün Kadıköy’de kalktılar, gösteri yapmaya yeltendiler. Öbür tarafta İYİ Parti, ismi iyi kendisi maalesef o da bu işin içine karıştı. Şimdi biz bunlara ‘hoş geldin’ mi diyeceğiz? Bunlara cevap vermeyecek miyiz? 206 üniversitede bir şey yok. Bunları niye konuşmuyorsunuz? Ortalığı mı karıştıracaksınız? Bunu mu istiyorsunuz? Buralar bizim ilim yuvalarımız. Bu ilim yuvalarımızı tahrik etmeye, buraları terörize etmeye kimsenin hakkı yok, buna da müsaade etmeyeceğiz” sözlerine yer verdi.

“Gelin bu oyunu hep birlikte bozalım”
Ailelere de seslenen Erdoğan şunları söyledi:
“Evlatlarınıza lütfen sahip çıkın. Lisedeki evlatlarınıza, üniversitedeki evlatlarınıza sahip çıkın. Meydanı onların heyecanlarını, hayallerini, heveslerini kendi çıkarları için kullanan profesyonel provakatörlere bırakmayın. Gelin bu oyunu hep birlikte bozalım. Bu sinsi oyunu bozmak için öncelikle üzerine eğilmemiz gereken yer ailedir. Ailede de annedir anne. Aile yapımızın uzunca bir süredir doğrudan veya dolaylı ama hepsi de bilinçli saldırı dalgası altında olduğunu biliyoruz. Milletimize dayatılan çarpık toplumsal mesajların aile yapımızı çökertmeyi hedef aldığını biliyoruz. Amaç, bireyi aileden savunmasız hale dönüştürülmesidir. Bu senaryoda kısmen de olsa ilerleme sağlandı. İnşallah bu sinsi hep birlikte oyunu hep birlikte bozacağız. Hem gençlerimize sahip çıkarak hem de donanımlı, milli, manevi değerleriyle bezenmiş medeniyet şuuru olan nesiller yetiştireceğiz. Bu konuda en önemli görev ailenin temeli ve taşıyıcısı olan kadınlarımıza düşüyor.”

Kabine toplantısı bitti: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar Kabine toplantısı bitti: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar