Mahalli idareler seçimlerinden 1 buçuk yıl geçmesine rağmen CHP’nin AK Parti’nin elinden Ankara ve İstanbul’u almasıyla birlikte bu illerin belediye başkanları olan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu partililer tarafından 2023 yılında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin potansiyel adayları olarak öne çıktı.
CHP’nin son Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de birtakım hareketler peşine düşmesiyle CHP’yi ilerleyen zamanlarda birtakım kopmalar beklediğini görmek hiç de zor değil. 
Ankara’da Mansur Yavaş’ın İstanbul’daki Ekrem İmamoğlu’na kıyasla daha çok işleriyle ilgilenmesi ve Ankara halkının kısa sürede gönlünü fethetmesi onu 2023 adaylığında rakibi olabilecek İmamoğlu’nun bir adım önüne atmayı başardı.
İmamoğlu, AK Partili isimlerle girdikleri polemikler nedeniyle İstanbul halkı ve esnafı tarafından henüz benimsenmedi. Megakent için yapılan ve yapılacak olan bazı projelerde ise belediyenin yavaşlatma politikası AK Partili isimlerin de bu durumu ifşa etmesiyle gün yüzüne çıktı. Bu durum Ekrem İmamoğlu için eksi puan olarak hanesine yazıldı.

 Gerek İmamoğlu gerekse Mansur Yavaş’ın şimdiden anketlerde ve televizyonlarda isimleri sıkça geçiyor.
Mansur Yavaş'ın sosyal medyada
 ise takipçileri sayesinde paylaşımları rekordan rekora koşuyor. 

Özgür Özel'den "erken seçim" açıklaması Özgür Özel'den "erken seçim" açıklaması


ADAY YAVAŞ YA DA İMAMOĞLU OLUR MU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yavaş ya da İmamoğlu’nun adaylığı kesin bir ifadeyle kapıları kapatıyor. Ama Süleyman Demirel’in Türk siyasetine damga vuran “dün dündür bugün bugündür” ifadesiyle bu konuda beyanın değil zamanın gerçeği ortaya çıkaracağı kesin.
İki başkanın da ilk defa muhalefete düşen AK Parti’nin bu cephedeki tecrübesiz tavırları sayesinde Gerek Yavaş gerekse İmamoğlu halk gözünde sempati kazanan isimler oldu. 
Şimdiki tarihi 2023 olan seçimlerde iki isimden birisi Erdoğan’ın karşısına çıkarsa siyaset meydanları eşine belki de daha önce hiç rastlanmamış bir yarışa sahne olacak. Bu sahnenin yıldızının kim olacağını ise bekleyip göreceğiz.