Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluAzerbaycan'ın başkenti Bakü'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MUTABAKAT İMZALANDI

Bakan Çavuşoğlu, "Rusya ile ortak gözlem merkezi kurulması konusunda mutabakata vardık. Nihai belge Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında imzalandı.

KARABAĞ'DA ATEŞKESİ İZLEME GÜCÜ

Çavuşoğlu, "Rusya ile ortak gözlem merkezi kurulması konusunda mutabakata vardık. Nihai belge Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında imzalandı. Anlaşmada Rusya'nın oynadığı rolü önemsiyoruz. Rusya'dan yarın gelecek heyetle ayrıntıları konuşacağız. Merkezin çalışma detayları yarınki toplantıda belli olacak. Rusya'nın rolü ne ise Türkiye'nin rolü de o olacak. Denetim ve gözetleme merkezi önemli işlevler görecek. Tespit, gözlem, ihlaller olduğunda bunları inceleyecek, raporlayacak. Ateşkesin kalıcı bir istikrara vesile olmasını diliyoruz. Azerbaycan nasıl isterse yanlarında olacağız" dedi. 

FRANSA'YA SERT ELEŞTİRİ

Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e sert tepki! Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e sert tepki!

Çavuşoğlu, "Fransa yine olumsuz açıklamalarını sürdürüyor. Fransa'nın da esasen objektif ve dengeli olmadığı için süreçlerin dışında kalıyor ve Ermenistan'ı destekleyerek barış çabalarını baltalamaya çalışıyor. Ermenistan anlaşmaya uymalı. Ateşkesi bozarlarsa bedelini öderler" ifadelerini kullandı.

NAHÇİVAN KORİDORU

"Burada barış olursa, Azerbaycan toprakları geri verilirse, koridor açılırsa bundan herkes faydalanır" diyen Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"En çok kim yararlanacak bölge ülkeleri, Ermenistan da yararlanacak. Açılacak Nahçıvan koridorundan Azerbaycan vatandaşları da yararlanacak, herkes de bu nimetlerden faydalanır."