DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Eskişehir'de partisinin 1. Olağan İl Kongresinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de her geçen gün işsizliğin arttığına dikkat çeken Babacan şu ifadeleri kullandı:

MHP yeni parti programını açıkladı! MHP yeni parti programını açıkladı!

"Ülkemizde işsizlik almış başını gitmiş. Gençlerimiz işsizlikten yakınıyor. Tabloya şöyle bir bakalım: 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 26. İstihdam oranı ise yüzde 31'e geriledi arkadaşlar. Yani her 100 gencimizden sadece 31'i çalışıyor şu anda. Ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin oranı da artışta; yaklaşık yüzde 30 seviyesinde. Yani bu her üç gencimizden biri demek."

"ESNAF KEPENK KAPATIYOR"

Babacan konuşmasında esnaf ve sanatkarın zor durumda olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Her şey almış başını gitmiş. Esnafımız da özellikle şu dönemde iş yapamaz hale geldi. Kepenkler kapatılıyor. Ekonomi yönetiminde çuvalladıkları için pandemi döneminde de son derece başarısız bir sınav verdiler. Zaten canının derdiyle uğraşan vatandaşlarımızın adeta yakasına yapışıyorlar ‘vergi vergi' diye, ‘SGK primlerini' öde diye."

"YÖK'Ü KAPATACAĞIZ"

"Yüksek Öğretim Kurulu'nu kapatacağız, kaldıracağız. 12 Eylül darbesinin akademideki kalıntılarına son vereceğiz. Üniversitelerde itaatin, biatın değil, aklın, bilimin önünü açacağız. Herkesi tek mesleğe zorlayan katı eğitim modellerini terk edeceğiz. İnsan ömrü uzuyor artık. Teknoloji de gelişiyor. İş gücü piyasasının talepleri zaman içinde değişiyor."