İYİ Parti Ordu Adayı, kendisine gelen şantaj mesajını mitingde okudu İYİ Parti Ordu Adayı, kendisine gelen şantaj mesajını mitingde okudu

Hürriyet genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde "Bülent Arınç yüzünden reformlar baltalanmasın" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bülent Arınç'ın açıklamalarına ilişkin "Arınç, Cumhurbaşkanı adına konuşuyormuş gibi bir hava içindeydi." diyen Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü açıklamalarıyla Bülent Arınç’la yolunu resmen ve alenen ayırmış oldu. İsim vermedi ama sözleri adrese teslimdi." ifadelerini kullandı.

İŞTE AHMET HAKAN'IN YAZISI:

"Hukuki alanda yapılması gereken reformlara dikkat çekmişti. Ben de zaten o sözlerini desteklemiştim. Ama Arınç bu! Durması gereken yerde durmadı ki!

Tuttu Selahattin Demirtaş’ın kitabını övdü... Kürt sorununun bütün izlerini o kitapta gördüğünü söyledi... Övgüler yağdırdı... Aşırı yorumlar yaptı... Cumhurbaşkanı’nın arkasında olduğu izlenimi vermeye çalıştı...

Tabii ne oldu? Özellikle Demirtaş konusunda aşırı duyarlılık taşıyanlar, acayip provoke oldular. Tepki üstüne tepki geldi. Tabii bu arada herkes şu soruların peşine düştü:

Bülent Arınç kim adına konuşuyor? Arkasında Cumhurbaşkanı mı var? Onun adına mı konuşuyor? Reform bağlamında bu tür konuşmalar yapma görevi Arınç’a mı verildi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işte bu soruların cumhur ittifakı açısından doğurduğu ve doğurabileceği “fitne”yi gördü. Dün yaptığı çok sert açıklamada... Bülent Arınç’ı hedef almasının arkasında yatan temel neden buydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü açıklamalarıyla Bülent Arınç’la yolunu resmen ve alenen ayırmış oldu. İsim vermedi ama sözleri adrese teslimdi. Bakalım Bülent Arınç, kendisiyle yolların resmen ve alenen ayrıldığını kabullenip gereğini yapacak mı? Yoksa hiçbir şey olmamış gibi mi yapacak?

Benim açımdan ise durum şu: Bülent Arınç falan umurumda bile değil. Beni ilgilendiren tek bir husus var. Bülent Arınç’ın lüzumsuzluğu yüzünden içine girilmek istenen reform yolundan dönülmesin istiyorum ben. O yolda kararlılıkla adımlar atılmasını bekliyorum."