Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TRT Haber'de 'yeni anayasa' tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 "AK Parti başından yeni ve sivil anayasayı sürekli dillendirmiştir. Milletin böyle bir talebi var" diyen Gül, "Hukuki reform dediğimiz konunun en nihai noktası da anayasadır. Bunun bir anayasayla taçlanması lazım.

Her kesimin 'Bu benim anayasam' diyeceği bir anayasayı yapmak bizim görevimiz. Yeni yüzyıla girerken bu anayasa bizi taşıyamaz. Bu anayasa değil, bu 'ama' yasa olmuş. Mevcut anayasa "ama"larla sınırlanan bir anayasa" ifadelerini kullandı.

Sivil anayasanın hazırlanışı toplumla olması gerektiğini belirten Gül, "Ben tüm siyasi partilerin de bu süreçte katkısını, görüşlerini sunacağına da inanıyorum. Bu anayasayı biz milletimizle beraber yapacağız. Meclis'ten nasıl bir metin çıkarsa milletin önüne götüreceğiz. Milletimizin layık olduğu bu anayasayı milletimizle beraber yapacağız" diye konuştu.

BBP'li başkan 'Oy vermeyeceğim' diyen 70 yaşındaki seçmeni yumrukladı BBP'li başkan 'Oy vermeyeceğim' diyen 70 yaşındaki seçmeni yumrukladı

"Biz mümkün olduğunca uzlaşı peşinde koşacağız" diyen Gül, "Bu sürecin olabildiğince çoğulcu yaklaşımla olması çok önemli. Cumhuriyetin temel nitelikleri daha da korunacak. Hazırlık yöntemi önümüzdeki günlerde netleşecek. AK Parti siyaseti statüko ile mücadele eden bir anlayıştır" ifadelerini kullandı.

"Seçim barajında değişiklik olur mu?" sorusuna Gül, şöyle yanıt verdi: "Bu konuda partimizin de Cumhur İttifakı'nın da gündeminde olan bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrıları oldu muhalefete. Sürecin de yine müzakereyle, diğer partilerin de görüşlerinin alınması konusunda bir süreç izlendi.

Demokrasiye yarayacak yöntem nedir onun üzerinde duruyoruz. Seçim hakkına hangisi daha katkı sağlar buna bakıyoruz. Baraj konusuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Nihai olarak verilmiş bir karar yok. Siyasetin konuşup neticeye bağlaması gereken bir konu."