“Yöneticiler,toplumu,bilgeliğin ışığında düzenleyen kişilerdir.Bu nedenle,ya yöneticiler bilge,ya da bilgeler yönetici olmalıdır.” (Platon)

   Siyaset ile uğraşanlara tavsiyelerim olacaktır.Çünkü Parlamenter sistem gereği ülkemizin idaresi siyaset yolu ile yapılmaktadır.Bunun içinde siyasi partiler kurulmuştur.Kuruluşları ise kanunla düzenlenmiştir.Herkesin uğraşması, ilgilenmesi gereken bir alandır.Kaçışı olmayan bir alandır.

   Muhtar seçerken. Belediye başkanı seçerken.Millet Vekili seçerken. Cumhurbaşkanı seçerken.Sivil toplum kuruluşlarında yönetici seçerken siyasetten kurtuluş yoktur.Kurtuluşu olmayan bir bilimle hemen ilgilenmen gerekir.İlgisiz kalırsan ehil olmayan kişiler tarafından yönetilirsin.Kandırılırsın. Aldatılırsın.Birilerinin menfaatlerine kurban edilirsin.İnancınla oynarlar. Geleceğin karartılır.

    Siyaset,particilik değildir.Siyaset kabadayılık hiç değildir.Siyaset cahillikte değildir.Siyaset bağırıp çağırmakta değildir.İnsanlara hakaret edercesine konuşmak,söz söylemekte değildir.Yalancılık,şekilcilik değildir.Menfaatçilik ise hiç değildir.

   Birilerini karalayarak.Birilerine hakaret ederek.Bir yerlerde bağırarak siyaset yapılmaz.Bu kişiler hem kendilerini rezil ederler.Hem de bağlı bulundukları genel merkezleri rezil ederler.

Siyaset bilimdir.Saygıdır.Kültürdür. İdealdir. Akıldır.Okumaktır.Yazmaktır. Araştırmacılıktır.Gönül alma sanatıdır.

    Ben ideal Siyasetçilerde olması gerekenleri saydım.Olması gerekenleri söyledim. Bazı kendini bilmez siyasetçilere sözüm hiç olmadı.Bundan sonra da olmayacak. Siyaset milleti,devleti idare etme sanatı ise,bu sanatı bilmeyenlerden siyasetçi olmamalıdır.Siyasi sahada bulunmaları enellenmelidir.Zaten böyle kişilik bozukluğu içinde olanlar incelenecek olursa da zavallılıklarını herkes görebilir. Görmeyen tek kendisidir.Siyasetçi öncelikle kendi varlık alanında ki sorumluluğunu anlamalı ve bilmeli çalışmalar yapmalıdırlar.

  “Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz son, cahiller tarafından yönetilmektir.” (Platon)

     Bu anlayış çerçevesinde şartları tutan herkesi siyasi alanda siyaset yapmaya davet ediyorum.Ülkemizin geleceği için.İnsanımızın geleceği için.Dünyanın doğru ellerde idare edilmesi için.Kendi geleceğimiz için.Hangi dünya görüşünü kendinize yakın buluyorsanız.Bilginiz,anlayışınız hangisine yatkınsa oralarda siyaset yapmak için,hemen bir siyasi çatı bulup kaydınızı yaptırmakla işe başlayınız.Oralardaki bilgisiz ve beceriksiz yalancı pehlivanları uzaklaştırın.

    ''Sahipsiz olan bir memleketin batması haktır; Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır. '' (M.AKİF ERSOY)

    Nemelazımcılıkla geleceğine yön veremezsin.Ülkemizin içinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurursanız ne kadar önemli olduğunu görürsün.Bütün milliyetçileri,vatanperverleri mutlu yarınlarımızı kurmak için siyasete davet ediyorum.Bayrak için,vatan için,insanlığın mutlu,huzurlu geleceği için siyasete davet ediyorum.Cehaletten kurtuluş için siyasete davet ediyorum.

    Ülkemizin her alanda idaresi siyasetçilerin elleri ve akılları ile yapılmaktadır.Biz birey olarak bu konular hakkında bilgi sahibi olmalıyız.Bunun da yolu okumaktır. Farklı pencerelerden görebilmektir.Olmazsa olmazlarımızı bilmektir.

Bir şahsın yaşadıkça memnun ve mutlu olması için lazım gelen şey,kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmasıdır.” (M.Kemal ATATÜRK)

   "ÜÇ KURUŞLUK İNSANA BEŞ KURUŞLUK DEĞER VERİRSEN, ARADAKİ İKİ KURUŞA SENİ SATAR". Ne güzel söylenmiş bir söz.Hayatımızda az hata yapabilmek için,okuyup geleceğimizi sağlam kurmak için ise siyaset sahnesinde görev almamız gerekir.

  Unutmayalım;Bir kere sandığa gitmek ile siyasetçi olunmayacağını hep aklımızda tutalım.