Davutoğlu'nun Gelecek Partisinde siyaset yapan eski ve eskimiş ülkücü(!) Selçuk Özdağ 2011 yılından 2018 yılına kadar Ak Parti milletvekilliği yaptı. Bu dönemde yapılan 3 seçimde Ak Partiden milletvekili seçildi, parti üst organlarında görevler yaptı. Ak Partiden 2019 yılında istifa ederek Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisini kurdu. Kendisine yönelik bir saldırı oldu. Kendi açıklamasına göre saldırının nedeni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili attığı bir dizi twit. Bu twitleri köşesinde yayımlayan Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu ile bu twitleri yorumlayan eski arkadaşım Afşin Hatipoğlu’da bu nedenle saldırıya uğradı diyor. Kim hangi gerekçe ile saldırdı bilmiyorum ama siyasi eleştiri yada fikirlere şiddet ile karşılık vermek ahlaken de, siyaseten de asla doğru değildir. Savunulacak bir şey değildir.
   Ben Selçuk Özdağ’ın Devlet Bahçeli ile ilgili İP, CHP vb. çevrelerin öteden beri dile getirdiği iddiaları yorumlayacağım. Bu çelişki gibi görünen iddiaların esas nedeni MHP’nin Ak Parti ile cumhur ittifakını kurmasıdır. CHP ve İP’in bu çelişkili olduğunu ileri sürdükleri iddiaları dile getirmeleri kendileri açısından çelişki olmayabilir de eski bir Ak Partili olan Selçuk Özdağ’ın bunları tekrarlaması büyük bir çelişkidir. Çünkü söz konusu edilen dönemde AK Partinin üst düzey yöneticilerinden biridir. Şimdi birlikte siyaset yaptığı Davutoğlu ise AK Partinin en tepe yöneticisi olan birkaç kişiden biridir. Selçuk Özdağ Bahçeli’nin çözüm süreci boyunca Erdoğan ve Ak Parti ile ilgili hakarete varan ifadeler kurduğunu, 17-25 Aralık FETÖ adli yargı darbe girişimi sırasında “saatini 17-25 olarak ayarladığını, şimdi vatan haini dediği Can Dündar’a o saatin önünde röportaj verdiğini” ileri sürüyor. Evet, bunları hepsi doğru. Ben şahsen o dönemde Bahçeli’ye muhalefet eden ekibin içinde yer alıyordum ve özellikle 17-25 Aralık dönemindeki MHP yönetiminin tutumunu en sert şekilde eleştirenlerden biriyim. Ancak Selçuk Özdağ o dönemlerde Ak Parti milletvekili ve üst düzey yöneticisiydi! Bahçeli’ye soruyor “o zaman mı haklıydın şimdi mi” diye! Sana göre hangisi Selçuk Özdağ Efendi? Bahçeli o zaman haklı ise haksız fillerin içinde olan sen ve partin Ak Parti haksızdır! Bahçeli şimdi haklı ise yine haksız fiil ve fikirleri savunan sen ve Gelecek Partisi haksızdır! Yanı Devlet Bahçeli önceki dönem ile ilişkin eleştirilerinde haklı ise sen haksızsın ve bu konuda bir özeleştiri yaptığını duymadık. Mesele Davutoğlu ve sen çözüm sürecini yanlış mı buluyorsunuz? Hayır bulmuyorsunuz! Demirtaş serbest kalsın diyorsunuz, çözüm sürecini iktidar olursanız çok daha ileri götürmeyi vaat ediyorsunuz!  Başka bir eleştiri konusu yaptığın 17-25 Aralık döneminde sen Ak Parti milletvekili, başkanın Davutoğlu ise Başbakan’dı!

  Gelelim MHP’nin 2016 yılı FETÖ darbe girişiminden sonra Ak Parti ile kurduğu cumhur ittifakına. MHP kendi milliyetçiliğinin doğası gereği PKK ve onun siyasi
uzantısı HDP ile Ak Parti hükümetinin 2009’lardan itibaren başlattığı çözüm sürecine kategorik olarak karşıydı. Bu dönemde Bahçeli Erdoğan ve Ak Parti hükümetini en sert muhalefeti yaptı. Bugün ise Ak Parti ve Erdoğan hükümeti “Kürt sorunu çözülmüştür” diyor. MHP öteden beri Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır diyordu. Şimdi Ak Parti hükümeti de aynen MHP gibi “Kürt sorunu yoktur” diyor! MHP Ak Partinin yanına değil Ak Parti MHP’nin çizgisine gelmiştir. Bu nedenle MHP’nin tutumunda herhangi bir çelişik durum söz konusu değildir.
     2007’lerden itibaren yine MHP ve Bahçeli Ak Parti’nin kamu kurumlarına sızmış FETÖ mensupları aracılığıyla bu örgütle kurduğu itikâfı da kıyasıya eleştirmiş ve en net şekilde hedef almıştır. Ancak 2012’den sonra Ak Parti hükümeti ile FETÖ örgütü arasında ki ittifak çatlamış ve önce kapalı kapılar ardında başlayan kavga 2014 yılı 17-25 Aralık adli yargı darbe girişimi ile gün yüzüne çıkmıştır. Burada MHP ve Bahçeli’nin önceki tutumuna karşın CHP ile birlikte yolsuzluk üzerinden hükümeti hedef alması normalken burada doz kaçırılmış ve bazı MHP milletvekilleri CHP’lilerle birlikte FETÖ örgütünün yayın organları önünde eylem bile yapmıştır. Bu bir çelişkiydi. Bu çelişkiler 2016 darbe girişimi ile son buldu! Ak Partide MHP’de FETÖ ile mücadele hususunda görüş birliğine vardı. Ak Parti hükümetlerinin çözüm sürecine ve FETÖ ile ittifakına karşı çıkan şimdi İP’de yer alan ülkücü kökenli siyasetçiler, bugün HDP ile seçim kazanma uğruna gizli ittifak yaparken, FETÖ ile mücadeleye “demokrasi ve hukuk” soslu argümanlarla karşı çıkıyorlar! MHP ile Ak Partinin kurduğu cumhur ittifakı 15 Temmuz gecesi tankların önünde kuruldu! Bu ittifakı her iki partinin tabanı sosyolojik olarak sahada kurdu! Bu ittifak sayesinde Ak Parti hükümeti ve Erdoğan PKK ile en şiddetli mücadeleyi başlattı. Suriye’de ve Irak’ta onlarca büyük operasyon yapıldı. Bugün Suriye topraklarının %10 kadarı Türk Ordusu tarafından kontrol ediliyor! Bu ittifak sayesinde 30 yıldır işgal altındaki Azerbaycan toprakları bir savaşla kurtarıldı! Ege’de, Akdeniz’de Libya’da Türkiye askeri ve siyasi atak yaptı.

  Bunların arkasındaki güç MHP-Ak Parti birlikteliğidir! Devlet Bahçeli ve MHP’ye saldırarak ölü doğmuş partinizi diriltemezsiniz sayın Özdağ!