İngiltere’de son 24 saatte Covid-19’a bağlı 345 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 122 bin 415’e yükseldi.

İngiltere’de yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son korona virüs salgınında 24 saatte 345 kişinin hayatını kaybettiği toplam can kaybının ise 122 bin 415’e yükseldiği belirtildi. Ülkede son 24 saat içinde 8 bin 523 vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 4 milyon 163 bin 85’e yükseldi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşı verilerine göre toplamda 19,1 milyon insanın Covid-19’a karşı aşılandığı belirtildi.

İkinci aşamada aşı önceliği yaşa göre belirlenecek

Kolajen tuzağına düşmeyin! Kolajen tuzağına düşmeyin!

İngiltere’de Covid-19 aşılama programının ikinci aşamasında bazı meslek gruplarına aşı önceliği tanınmayacağı ve önceliğin yaşa göre belirleneceği açıklandı. Polis ve öğretmen gibi meslek grupları için aşı önceliği verilmesi önerisini reddeden Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi, işe dayalı önceliğin daha karmaşık olacağını ve programı yavaşlatabileceğini söyledi.

Öte yandan İngiltere’de Nisan ayında 50 yaş ve üzerindeki kişilerin aşılamasının tamamlanması hedeflenirken Temmuz ayı sonrasında ise daha genç yaş gruplarına aşılamanın başlaması planlanıyor.