Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'ne katılıyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

İçinde bulunduğumuz mübarek 3 aylarımızı ve çarşamba günü idrak edeceğimiz Miraç Gecenizi tebrik ediyorum. Kongremiz, ülkemiz, milletimiz, hanım kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Lütfiye Selva Çam kardeşimize görevlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisiyle bundan sonra milletvekilimiz olarak ve üstleneceği yeni sorumluluklarla yakından çalışmayı sürdüreceğiz. Ayşe Keşir kardeşimize de şimdiden başarılar diliyorum. Yeni dönemde Ayşe Keşir kardeşimizle kadın kollarımızın faaliyetlerini daha ileri noktaya taşıyacağız. 

"Siyasete kadın nezaketini katan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum"

Kurulduğu günden beri partimizin çatısı altında ülkemize ve milletimize hizmet etmek için çalışan tüm kadınlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Kadın kollarımızda, partimize emek vermiş olup da bugün artık aramızda olmayan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Siyasete kadın nezaketini katan tüm kadınlarımıza aynı şekilde teşekkür ediyorum. 

Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’a canlı yayın teklifi Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’a canlı yayın teklifi

Kadın kollarımız geçtiğimiz 19 yıldaki birikimiyle sadece seçimlerde kapı kapı dolaşan bir teşkilat olmaktan çıkmış, kadın siyasetçi yetiştiren bir okul haline gelmiştir. Nitekim bugün Meclis'te kadın milletvekillerimizin büyük bölümü, kadın belediye başkanlarımızın yüzde 80'i şu karşımda gördüğünüz okulda yetişmiştir. Sokak sokak, ev ev gezerek davamızı anlatan yeri geldiğinde seçim sandığına sahip çıkan, yeri geldiğinde tankların önüne geçip darbecilere direnen kadınlarımızın haklarını asla ödeyemeyiz. Hamdolsun bugüne kadar kazandığımız tüm başarılarımızı yaptığımız tüm hizmetleri kadınlarımızla birlikte gerçekleştirdik. 

KADIN KOLLARI ÜYE SAYISINI AÇIKLADI

Hayata geçirdiğimiz reformlarla kızlarımızın önünü sinsice kesenlere hep birlikte cevap verdik. Yeri geldi buradaki birçok hanım kardeşimizin üniversitelere girmek isterken önleri kesilmedi mi? Şu anda içimizde üniversite kapılarından geri çevrilen birçok hanım kardeşimiz var. Geri çevrilenler söke söke o üniversiteleri bitirdiler. 

Kamuoyu önünde kadının adını kullanan geri planda istismar eden anlayışı bu mücadeleyle hem deşifre ettik hem gerilettik. Dürüst olmadıkları için milletimiz bunlara iktidar vermedi, vermeyecek.

Türkiye'nin en çok üyeye, en çalışkan kadrolarına sahip kadın kolları teşkilatına sahip bulunmakla gurur duyuyorum. Toplam üyemiz 11,5 milyon. Hiçbir partinin böyle bir üyesi yok. Sadece kadın kollarımızın üye sayısı 5,5 milyon. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracağız.