Azerbaycan’a yeni atanan Türk büyükelçisinden ilk açıklama sosyal medya hesabından geldi. Bağcı paylaşımında; 

 "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyeliği görevinden dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye Büyükelçi olarak atandım.
Bizi bu onurlu ve şerefli görevlere layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederim.


  Destekleri için Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu‘na çok teşekkür ederim. Köklü dostluk ve kardeşlik ruhuyla ve aşk ile bir işçi arı gibi çalışacağız.  Allah yüz akıyla görev yapmayı nasip etsin. Cehd ile Bismillah" ifadelerine yer verdi.

Peki Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçi Cahit Bağcı kimdir?

Kendinden yaşça küçük biriyle evlenen AKP’li Başkan istifa etti Kendinden yaşça küçük biriyle evlenen AKP’li Başkan istifa etti

 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Cahit Bağcı, Azerbaycan'ın yeni büyükelçisi olarak atandı ve görev süresi dolan Erkan Özoralı'nın yerini aldı. 
 
   Cahit Bağcı, 25 Haziran 1964'te Çorum'da doğdu.


Akademisyen Bağcı, bir sosyologdur. Türkiye Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Fakültesi mezunudur. Aynı üniversiteden yüksek lisans derecesi ve İngiltere'deki Manchester Üniversitesi'nden doktora derecesi aldı.


   1988-1993 yıllarında Sosyal Planlama Bakanlığı'nda çalıştı. 1993 yılında Van Üniversitesi'nde araştırmacı oldu. Manchester Üniversitesi'nde Türk Öğrenci Derneği'ni kurdu.
  Van Üniversitesi Sosyoloji Fakültesi'nde doçent ve bölüm başkanı olarak çalıştı. Aynı zamanda Sosyal Planlama Bakanlığı'na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nin koordinatörü ve danışmanlığını yaptı.


   Bir süre iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) asistanlığını yapan Cahit Bağcı, 2016 yılında Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 23, 24 ve 25. dönem milletvekilliği yaptı.
  Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesidir. Cahit Bağcı, İngilizce, Almanca ve Arapça konuşmaktadır.



Haberhergun