Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov'un Azerbaycan-Türkiye ekonomik ilişkileri konulu  toplantısında yaptığı konuşmada Azerbaycan-Türkiye ilişkileri en üst düzeye ulaştığını söyledi.

 Mikayil Jabbarov, Azerbaycan ve Türkiye tüm platformlarda birbirine yakın. Azerbaycan'ın Türkiye ile çok yönlü işbirliğini daha da genişletmek niyetinde olduğunu belirten bakan “Şimdiye kadar işadamları arasında çok sayıda etkinlik yapıldı. İş adamlarının katılımıyla iş forumları ve ticaret misyonları yeni projeler için koşullar yaratıyor. Ticaret, ikili işbirliğimizde önemli bir rol oynuyor." dedi.


   Jabbarov, geçtiğimiz yıllarda ticaret cirosundaki artışa rağmen, salgının küresel ticarete ve iki ülke arasındaki ticarete olumsuz etkisi nedeniyle ticaret cirosu 2020'de% 8 azalarak 4,2 milyar dolara gerilediğini hatırlatırken, “Geçtiğimiz yıl 25 Şubat'ta imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması'nın yürürlüğe girmesi ile ticari ilişkilerimizin büyümesine neden olacağını umuyoruz... Bu yılın sonunda 2019 yılına göre daha yüksek bir ticaret seviyesine ulaşacağız” ifadelerine yer verdi. 


   Jabbarov, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki Dijital Ticaret Mutabakat Muhtırasının ticari ilişkilerin yeni bir düzeye taşınmasına olanak sağlayacağını kaydetti.

İYİ Partili isimden Akşener’e: Sizleri affetmiyoruz İYİ Partili isimden Akşener’e: Sizleri affetmiyoruz

Haberhergun