“Erdoğan sözünü tuttu”. Bunu Haberhergün açıklamasında Azerbaycan'ın eski milletvekili, tarihçi profesör Havva Mamedova söylemiş.

Onun sözlerine göre, Türkiye cumhurbaşkanı Sayın R.T. Erdoğan verdiği sözü sadık bir liderdir: “2007 senesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruluşunun yıl dönümü kutlanıyordu. Bir sıra milletvekilleri ile beraber o kutlamada bulunuyorduk. Türkiye başbakanı R.T. Erdoğan'la görüştük. Mevkidaşlarım benim Karabağ'dan olan milletvekili olarak tanıttılar Sayın Erdoğan'a. Erdoğan o gün bizler Karabağ'ı geri alacağız, sizler de yerinize yurdunuza döneceksiniz, diye söz verdi. Evet, Azerbaycan cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in siyasi iradesi, Azerbaycan ordusunun korkmazlığı ve igid'liyi ile topraklarımız işgalden kurtarıldı ama, bu zaferde Türkiye'mizin de rolü çok büyüktür. 2007 senesinde Sayın Erdoğan Karabağ konusunda, bir söz vermişti, sözünü yıllar geçse de unutmadı ve tuttu”.

Daha sonra eski milletvekili Havva Mamedova Turan ve Türk birliği konusuna yorum yaparak, “Bir millet, iki devlet” şiarının artık kelimelerden emellere dökülmesinin gerektiğini söylemiş: “Biz bir millet iki devletiz” şiarı artık ispatlanmalıdır. Şöyle bayrakla, resimle, şiarla bir millet olduğumuzu kimselere ispat edemeyiz. Yazacağız bu gururlu Türk ismini kimliklerimizde yazacağız. Türk devletleri dediğimiz Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Türkiye altı kardeş ülke olarak kimliklerinde millet olarak “Türk” olarak yazmalıdır. Artık başımızın üzerinde sovyet yumruğu yok! Bağımsızız! Özgürüz! Bu özgürlüğü ve bağımsızlığı millet olarak göstermeliyiz. Bir millet isek, kimliğimizde ve pasaportlarımızda bunu gururla ve onurla yazmayı, taşımayı başarmalıyız! İşte o zaman “Bir millet iki devlet” şiarının hakkını vermiş olacağız! Yaşasın Türk Birliği! Yaşasın Türk milleti! ”

Hatırlatalım ki, Havva Mamedova Azerbaycan'ın tanınmış sosyopolitik ve devlet figürlerinden.  Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi 2005-2010 yıllarında milletvekili olmuş.  Tarih Bilimleri Profesörü ve Doktorudur.  

Yüzünüzü Bizim Mahalleye Dönerseniz Yükselirsiniz Yüzünüzü Bizim Mahalleye Dönerseniz Yükselirsiniz

Haberhergun