Örgüt, 1994 yılına girildiğinde şehirlerdeki eylemlilik halinin artması talimatını veriyordu. Şehirlerdeki PKK yandaşlarının büyük çoğunluğunu oluşturan üniversiteliler de bu talimatlar doğrultusunda başta milliyetçi öğrencileri kendilerine hedef seçiyorlardı.

Terör örgütü PKK’nın yayın organı olarak çalışan Özgür Gündem, Özgür Ülke ve Yeni Ülke isimli gazetelerde, Abdullah Öcalan, “Ali Fırat” müstear ismiyle yazılar yayınlıyordu. 1993 ve 1994’de yayınladığı yazılarda, PKK’nın lise ve üniversitelerdeki faaliyetlerine engel olan Milliyetçi kişi ve kuruluşları hedef gösteriyordu.

Öcalan’ın köşe yazıları aracılığıyla şehirlerdeki örgüt militanlarına verdiği talimatlar kısa bir süre sonra eyleme dönüşüyordu. 1993 yılının Kasım ayında İstanbul Erenköy Ülkü Ocakları ilçe binasına terör örgütü PKK tarafından el bombası atılıyordu. Binanın en kalabalık olduğu saatlerde atılan bombayla çok sayıda kişinin ölmesi amaçlanmıştı. İstanbul Erenköy Ülkü Ocakları Başkanı Kayhan Hakan Işık ise arkadaşları için kendisini feda ediyordu. İçeriye düşen patlayıcının etkisini kırabilmek için bombanın üzerine kapanıyor ve orada hayatını kaybediyordu.

Bir Destanın Adı Süleyman Askerî Bir Destanın Adı Süleyman Askerî

Erenköy Ocak başkanlığını yapıyordu. 23 yaşındaydı.
O gün karanlık yüzlü katiller, kızıl komünist alışkanlıklarınca sinsice geldiler. Ocak temsilciliğinin içine bomba attılar. Kayhan Hakan bombayı kaptığı gibi dışarı atmak istedi. Fakat bomba patlamıştı. Bombanın parçaları, ciğer ve kalbine saplanmıştı. Hastaneye kaldırılmak istendi ancak ülküdaşımız orada şehit düştü..
BU KASIM AYINDA DA ÜLKÜDAŞIMIZIN ACISINI İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDİYOR VE HABERHERGÜN AİLESİ OLARAK ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ.