Azerbaycanlı profesör, tarihçi, bir vakitler Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan Milli Meclisinde temsil eden milletvekili Havva Mamedova Haberhergun'e konuşarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı.

Havva Mamedova'nın sözlerine göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır Hocalı soykırımı için, katil edilen insanların hatırası adına kendi doğum gününü kutlamıyor: “Böyle bir şahsiyetin Türklük adına verdiyi bu ödünç anlatılmazdır. Sayın Erdoğan, her mücadelede, kat ettiği tüm yolların ana merkezinde “Bir millet iki devlet” fikrine yönelik politikası ile gönüllerde taht kurmuştur. Sabrıyla, iradesi ve çok yönlü politikası ile yıllardır tüm Türk düşmanlarının tarih boyu kurduğu engelleri aşarak, zalimlerin inadını kırarak, Turan devletini kurma mücadelesi sürdürmektedir. Bugün Sayın Erdoğan'ın yoğun çalışması nedeniyle en önemli hedefe ulaşılmıştır. Türk birliği kavramı bugün gönül bağı ile her bir Türkün kalbinde vardır. Bugün Erdoğan'ın tüm politikasını incelediğimizde çocuklarımızın yarınının birlik və beraberlik içinde olması için hesaplandığını göre biliriz. Terörle mücadeleyi başlatarak, dünyayı kapsayan terör örgütlerinin korkusunu def etmiştir.

Sayın Erdoğan'ın Dağlık Karadağ'daki savaş döneminde kardeş devlet olarak, Azerbaycan'ın yanında olması ile biz, Azerbaycan Türk'leri gerçek anlamda, “Türk olduğumuz için onur duyduk!” Bu kardeşlik, bu destek, bu beraberlik unutulamaz. Tarih boyu Türk düşmeleri “Türkü” en kötü anlamda anlatmaya çalıştılar. Batı politikası çocuklarını cezalandırırken bile”Seni Türk'e atarım” diye terbiye ediyordu. Bugün Sayın Erdoğan'ın verdiği savaş, yaptığı yoğun mücadele sonucu, hep mazluma destek vermesi ile dünya Türkün olduğu yerde barış, sulh, birlik ve beraberlik olduğunu öğrendi. Tüm bunlar Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük başarısıdır! Doğum gününüz kutlu olsun Sayın Cumhurbaşkanı! Yaşayın! Yaratın, Büyük Turan lideri Erdoğan!”

Erol Olçok’un Ölümündeki Sır Perdesi Ne? Erol Olçok’un Ölümündeki Sır Perdesi Ne?

Daha sonra, Azerbaycanlı profesör Türkiye Cumhurbaşkanına müracaat ederek, Dağlık Karabağ'da Uluslararası Soruşturma Komisyonu kurulmasına destek verilmesini, Ermeniler'in yaptıkları tüm zararları, ve terörü belgelendirilmesi gibi tarihi bir projenin hayata geçirilmesine destek vermesini istedi. Tarihçi, profesör Havva Mamedova'nın sözlerine göre, bu belgelendirme ilerde ermelilerin soykırım gibi yalan iddialarından vaz geçmeleri için çok önemli bir adım gibi değerlendirilmelidir.

Haberhergun