“Çanakkale Zaferi, tarihe bir destan olarak geçmiştir”. Bu cümleyi Haber Hergün’e açıklamasında, Azerbaycanlı politolog Aydın Guliyev Çanakkale Zaferi ile ilgili yorum yaparken söylemiştir. Onun sözlerine göre, büyük kayıplara rağmen tarihe altın harflerle kazınan 18 Mart Çanakkale Zaferinin önemi çok büyüktür.

Bu tarih, sadece Çanakkale'nin geçilmez olmasını değil, Türklerin yenilmez olduğunu da ispat etmiş bir tarihtir. 18 Mart Çanakkale Zaferi dünyaya Türk askerinin gücünü, iradesini ve yenilmezliğinin göstergesidir! Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele Türk tarihinin en şanlı sayfalarından biridir. Türk dünyasının bu zaferi tüm dünya tarihinin akışını etkilemeyi başarmış bir zaferdir. “Çanakkale Zaferi dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmeyi başarmış bir zafer tarihidir. 18 Mart tarihi Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü tüm dünyaya ispatlamıştır. Çanakkale Zaferi’nin Türk halkına verdiği azim, umut, kararlılıkla beraber Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet için canından ve kanından geçmeye hazır olduğunu göstermiştir. Türk’ün gücü ve kudreti tarihten geliyor. Bu yüzden `Çanakkale Zaferi dünya harp tarihinde Türk askerinin insanlık ve merhamet konusunda ne kadar ileri görüşlü olduğuyla kayıtlara geçmiştir. Savaş alanlarında bile "insanlığını yitirmeyen, düşmanına dahi merhamet gösterebilen" bir millet olarak anılmak onur vericidir. Bu gibi hususları göz önünde bulundurarak, Ermenilerin iddia ettikleri sözde soykırımlarının aslı da kendisini belli etmektedir…

Dünya Çanakkale Zaferini unutmadı! Türk’ün cesaretini de, korkmazlığını da, insanlığını da, adaletini de, merhametini de gördü. Dünya, Hocalı soykırımını gerçekleştiren insanlığını yitirmiş Ermenilerin acımasızlığını da gördü. Türkün merhameti dillere destanken,Türkün Ermenileri katletmek için hiçbir sebebi yoktu… 106 yıl sonra, dikkatle bakılırsa, Çanakkale Zaferi aslında Ermenilerin soykırım iddialarını ifşa edebilecek büyük tarihi bir ispattır!


Çanakkale Zaferinde şehit olan, biz Türk'leri bu günde gururlandıran, Türk kanı taşıdığımız için onurlandıran Türk askerlerine Allahtan Rahmet diliyorum! Yakın zamanda Azerbaycan da bu zaferi yaşadı. Bu yüzden; Türk’ün her kazandığı zafer bir tarihi başarı olarak nitelendirilmelidir! ”

Volkan Yılmaz'dan Silivri için ilk açıklama! Volkan Yılmaz'dan Silivri için ilk açıklama!

Haberhergun