Haberhergün ailesinin reisi Asri Karaarslan Uzun Beyefendi, yurtdışında faaliyet gösteren Ülkücü Federasyonların kapatılması konusuna tepki gösterdi. Yaptığı açıklamada; '' Başbuğ Alparslan Türkeş'i diğer liderlerden ayıran en büyük özelliği sendikal faaliyetlere ve gençlik yapılanmalarına önem vermesiydi. Başbuğ bu ülkede sadece siyaset yapmıyor aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine dair sağlam ve kalıcı adımlar atıyordu.

  Bu adımlardan en önemlisi, kuşkusuz Türkiyenin gelmiş geçmiş en büyük gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfıdır. Türkeş, bu vakıfla ülkemiz gençlerine çok büyük bir misyon yükleyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gitmiştir. Nihayetinde bu ülkenin umudu daima genç nesiller olmuştur.'' dedi.

Volkan Yılmaz'dan Silivri için ilk açıklama! Volkan Yılmaz'dan Silivri için ilk açıklama!

   Uzun, yaptığı açıklamada Ülkücü Kadroların bu kapatma kararlarına sessiz kalınmaması gerektiğini vurgularken; '' Ülkü Ocakları, Türk Kamusen ve Avrupa da kurulan Türk Federasyonlarının tamamı büyük bir misyonun parçasıdır. Almanya ve Fransa'nın aldığı bu kararlar Ülkücü İradenin gücünü ortaya koymaktadır. İrademizden ürken bu ülkelere gerekli cevabı vermek Ülkücü kadroların görevidir. Bu kuruluşlar bizlere Başbuğ Alparslan Türkeşin emanetidir. Gün emanete sahip çıkma, gün birlik olma günüdür'' diyerek ülkücü kadrolara seslendi.