Salih Murati’ye FETÖ suçlaması,Merd-i kıpti Balkan üniversitesini karıştırdı

“Meyan-ı güft ü gûda bed-meniş îhâm eder kubhun
Şecaat arzederken merd-i kıptî sirkatin söyler”

Günümüz Türkçesiyle karşılığı bu dizelerin şu şekilde:
Mayası bozuk olanlar, söz esnasında farkında olmadan kabahatlerini îma ederler. Nitekim Kıptî beyi de, kahramanlığını anlatmak için hırsızlıklarını örnek verir.''

“Mayası bozuk olanlar, söz esnasında kabahatini farkında olmadan sezdirir/ima eder.''

    Kıbtî Beyi/Erkek Çingene de yiğitliğini anlatırken hırsızlığını söyler/örnek verir.” Konuyu bu şekilde izah ediyor aklı erenler. 
15 Temmuz’dan sonra hepimizin malumu komşusu ile kavga eden, kaynanasından rahatsız olan, hırsızlık yaparken yakalanan suçu hep FETÖ’ye atıyor. Sözü uzatmayalım sosyal medya mecralarında enteresan kavgalar yapılır. Son günlerde Makedonya’da faaliyet gösteren uluslararası Balkan üniversitesi YÖK’ün genelgesine rağmen 1600 öğrenciyi pandemi sürecinde sizi Türkiye’de istediğiniz üniversitede okutacağız diye bir kampanya başlatmıştı. Ve bu dediklerini TBMM başkanı Mustafa Şentop’un baskı ve iltiması ile başta Kırklareli Üniversitesi olmak üzere birçok üniversiteye yerleştirdiler. Bu kanunsuz hukuksuz işlem YÖK tarafından soruşturmaya alındı ve yakın zamanda bu 1600 öğrenci üniversitelerden bir bir atılacak. 
 Balkan üniversitesinin resmi dili İngilizce, az çok eğitimden anlayanlar şunu bilir ki ilk sene İngilizce hazırlık okunur ve başarılı olunduğu takdirde de öğrenci bölümünü okumaya başlar. Türkiye’de üniversitelere yerleşen bu öğrenciler İngilizce hazırlık okumadan bölümlerinin şimdilik derslerini alıyorlar. Hatta ilk derslerini de Mustafa Şentop’un verdiğini sosyal medyalarından yayınladılar. 

  https://www.haberhergun.com/ozel-haber/yokun-gozunden-kacirilan-buyuk-yolsuzluk-h6420.html

    Balkan üniversitesi rektörü bunu bilecek eğitime sahip olduğu zannedilebilir. Ama öyle değil, Cumhurbaşkanının, TBMM başkanının arkasına saklanarak onların adı kullanılarak yapılan bu sahtekârlık YÖK denetleme kurulunun açtığı soruşturma ile ifşa oldu. Şimdi Balkan üniversitesi hırsızlık yaparken yakalanan hırsızın dediği gibi bunu  bize FETÖ yaptı kumpas kurdu diyorlar. 
Balkan Üniversitesinin rektörü Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada ''bizimle FETÖ uğraşıyor başarılarımızı çekemiyor'' diyor.  

   https://balkan.edu.tr/haberler/rektor-prof-dr-mehmet-dursun-erdem-anadolu-ajansina-roportaj-verdi/

 Üstü örtülü olarakta Haberhergüne cevap yetiştirmeye çalışıyor sayın Rektör. 
Röportajının arasında zaten yaptığı yolsuzluğu da ifşa ediyor sayın rektör. YÖK’ün duyurusu açık bir şekilde ortada iken. 

  https://denklik.yok.gov.tr/Sayfalar/DuyuruDetay.aspx?did=73

   1600 öğrencisine eğitim altyapısını sağlayamayan rektör suçu FETÖ’ye atar da Uluslararası Balkan üniversitesinin öğrenci konseyi durur mu. Onlar da bozuk Türkçeleri ile açmış oldukları bir ınstagram hesabından Balkanlarda resmi olarak Türkçe eğitim yapan bir üniversiteye saldırmaya başladılar. O üniversiteyi FETÖ’cü olmakla suçluyorlar. 15 Temmuz’dan sonra 22.2.2017’de  YÖK tarafından tanınan bu üniversite Balkan’ın korkulu rüyası olmuş. Başta Balkanın rektörü olmak üzere tüm ekip bir karalama faaliyetine başladılar. Bu ticari olarak normal sayılabilir. Zira serbest piyasa ekonomisine göre rekabetin ölçüsü olmaz. Yani yalan dolan hırsızlık iftira gırla gider kapitalizme göre. Bizce de bir sakıncası yok, isteyen istediğine istediği gibi inanır. Ama şimdi sıkı durun. Balkan Üniversitesi rektör bize bu iftirayı FETÖ atıyor derse öğrenci konseyi neler yapmaz. 
    Şecaat arzederken merd-i kıptî sirkatin söyler misali neler yapmışlar neler. Açtırdıkları instragram hesabında yapmış oldukları yolsuzluğu örtpas edebilmek için Balkanlarda Türkçe eğitim yapan bir üniversite ile FETÖ’nün iltisakını kurmaya çalışmışlar ve kendilerince de bazı açıklamalar yapmışlar.  Rezalet bir Türkçe ile yapılan bu yayınların Balkan’ın Rektörü Türkçe profesörü tarafından en azından metinleri tashih edilseydi iyi olurdu.  
    Yayınladıkları bir resmi var ibretlik bir resimdir. FETÖ’nün örgüt eğitimi merkezi Fatih kolejinde çekilmiş bir resim. Evet resim doğrudur öyle montaj falan da değil. Resimde ise iftira attıkları, resimde var olduğunu iddia ettikleri Üniversitenin güvenlik görevlisi falan yok. Buna rağmen bu resimden hareketle Balkan Üniversitesinin öğrenci konseyi mensupları sosyal medyadan altına bazı tahkir edici yazılar yazdıkları görülmekte olup resmi her tarafa göndererek akılları sıra propaganda yapıyorlar. 
Recep Tayyip Erdoğanın arkadaşı FETÖ’cü mü
    Şimdi sıkı durum şimdi bu Kıptilerin şecaatine bakalım. Bu resim dediğimiz gibi doğrudur. FETÖ’nün eğitim karargâhında İstanbul Fatih kolejinde çekilmiştir ve Balkan Üniversitesi öğrenci konseyi tarafından açılan sahte bir hesap üzerinden yayılan resimde sol başta ayakta duran şahsa iyi bakmakta fayda var. Öğrenci konseyinin bu resimdekinin kim olduğunu bilmesi mümkün değil tabi. Zira kendilerine verilen bu resmi alelacele servis etmişler. Resimde ayakta duran zatı muhterem uluslararası Balkan Üniversitesinin mütevelli heyeti üyesi SALİH MURATİ’dir. Yanlış duymadınız yanlış okumadınız. 

 https://balkan.edu.tr/mutevelli-heyeti/

    Salih Murati’nin oğlu İbrahim Murati ise Balkan Üniversitesinin genel sekreter yardımcısıdır. 

   https://www.facebook.com/ibrahim.murat.5

    Salih Murati kimdir diye soracak olursanız Balkan Üniversitesinin mütevelli heyeti üyesi ve aynı zamanda Kuzey Makedonya devleti anayasa mahkemesi başkanıdır. Acaba Balkan üniversitesi rektörü ve şürekâsı mütevelli üyelerini ve genel sekreter yardımcılarını niye ifşaa ediyor. İlk akla gelen tabii ki Balkan üniversitesi içinde bir çekişme rekabet rant paylaşımı kavgası mı var sorularıdır. Salih Murati Makedonya’nın yetiştirdiği önemli figürlerinden biridir. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere TBMM başkanı Mustafa Şentop ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin en üst düzey yetkilileri ile iyi dosttur, çok sık görüşür. İnanamadık değil mi. bunun için google ismini yazmanız yeterlidir.  Şimdi Sayın Salih Murati bu resmi yayınlayanlar hakkında bir şikâyette bulunur mu bilinmez ama bu resim  REİS’in ve ya TBMM başkanı sayın Mustafa Şentop’un eline geçerse sanırım bu durum Salih Murati için ve rektör için hiç de iyi olmaz. 


Dr Selim Ertem ÖZ

Bir Destanın Adı Süleyman Askerî Bir Destanın Adı Süleyman Askerî