Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Tutlu Mahallesi’nde Oltu taşı çıkarılan bir taş ocağında meydana gelen göçükte 3 işçi yaşamını yitirdi. Erzurum Valiliği, olayla ilgli adli ve idari incelemenin başlatıldığını bildirdi.
Göçük sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Göçükte yaşamını kaybeden işçiler Tayfun Narşap, Ömer Narşap ve Temel Korkmaz'ın yakınları, hastane önünde sinir krizi geçirdi. Ruhsatsız olduğu iddia edilen taş ocağındaki facianın ardından Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi olay yerinde incelemelerde bulundu.
Adli ve idari inceleme başlatıldı
Erzurum Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Oltu ilçesi Tutlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve oltu taşı çıkaran bir ocakta 28.06.2025 günü saat 11.20 sıralarında göçük meydana gelmiştir. 3 işçinin göçük altında kaldığı ihbarı üzerine bölgeye Sağlık, AFAD, İtfaiye ve Jandarma ekipleri ivedi şekilde sevk edilmiştir. Göçük altında yürütülen arama-kurtarma çalışmaları neticesinde ulaşılan işçilerden biri olay yerinde vefat etmiş, iki işçi ise kaldırıldıkları Oltu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.