SPOR

Olay Karar!

Bu sezon tek gollerini Norveç milli takımında atan Sörloth, milli arada yine Norveç'e giderken hiç beklemediği bir olayla karşılaştı.

Bundesliga ekibi Leipzig'in sezon başında 20 milyon euro ödeyerek Trabzonspor'dan transfer ettiği Alexander Sörloth, henüz yeni takımıyla gol atabilmiş değil.

Bu sezon tek gollerini Norveç milli takımında atan Sörloth, milli arada yine Norveç'e giderken hiç beklemediği bir olayla karşılaştı.

NORVEÇ'E YASAK! 

Romanya ile Norveç milli takımları arasındaki UEFA Uluslar B Ligi 1. Grup beşinci hafta maçı, bir futbolcusu yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı için takımca izolasyona alınan Norveç'in seyahat edememesi nedeniyle iptal edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI KARAR VERDİ 

Norveç Milli Takımı'ndaki futbolcular, ülkedeki Kovid-19 protokolleri gereği sağlık bakanlığının izin vermemesi nedeniyle ülkede kaldı.

Norveç sağlık bakanlığı, takımdaki futbolcuların en az 10 gün ülkede karantina altında kalmaları gerektiğini Norveç futbol federasyona iletti. Bu futbolcular arasında Alexander Sörloth da yer alıyordu...

LEIPZIG AÇIKLADI! ÖZEL İZİN... 

Bu gelişmelerin ardından Leipzig kulübü Sörloth için devreye girdi. Alman Kicker gazetesine konuşan Leipzig Sportif Direktörü Markus Krösche, Sörloth için özel izin aldıklarını açıkladı.

Golcü oyuncu için Norveç sağlık bakanlığından özel izin alan Leipzig, bu şekilde Sörloth'un Almanya'ya dönmesini sağladı. Krösche, Sörloth'un kısa bir süre sonra Almanya'da olacağını söyledi.

HAALAND'A DA İZİN ÇIKTI 

Aynı şekilde bir başka Alman ekibi Borussia Dortmund'un da Erling Haaland için aynı başvuruyu yaptığı ve onay aldığı kaydedildi.

İKİ TEST NEGATİF ÇIKARSA... 

Hem Sörloth hem de Haaland'ın Almanya'da maçlara çıkabilmesi için yapılacak iki koronavirüs testinin de negatif çıkması gerektiği belirtildi.

NORVEÇ'İN KORONAVİRÜS KARARI 

Ancak Sörloth ve Haaland dışında Norveç'teki oyuncular, koronavirüs kuralları nedeniyle 10 gün karantina altında kalacak.

GALATASARAY DA ETKİLENMİŞTİ 

Galatasaray'dan Omar Elabdellaoui'nin de koronavirüs test sonucu pozitif çıkmıştı ve futbolcu, karantina süresi kadar Norveç'te kalacak.

Karantina sürecinde olan Omar, testi negatif çıktıktan sonra Türkiye'ye dönecek.

'AYRIMCILIK VAR!' 

Sörloh ve Haaland'a verilen bu karar ise ülkede krize yol açtı. Bir kesim, bu kararın ayrımcılık olduğunu düşünürken Norveç'i eleştirdi.