2007 yılında kamera karşısına geçtiği ve bir yıl sonra da kendisine Oscar adaylığı getiren Juno adlı filmle tanınan Kanadalı oyuncu Ellen Page, bir süre önce cinsiyet değiştirip Elliot adını almıştı. 34 yaşındaki oyuncu, bu sürecin ardından ilk röportajını da Time dergisine verdi. Kapak için de objektif karşısına geçen Elliot Page, "Tamamen kendim gibi oldum" diye konuştu.

Sinema dünyasında tanındığı adıyla Ellen Page, cinsiyet değiştirdikten sonraki adıyla Elliot Page, bu sürece nasıl geldiğini de anlattı röportajda. Oyuncu, kendini ilk kez 9 yaşındayken, sonunda saçını kısacık kestirebildiğinde erkek gibi hissettiğini söyledi. Page "Kendimi erkek çocuğu gibi hissettim. Bir erkek çocuk olmak istiyordum. Anneme bir gün bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sorardım" diye konuştu. Elliot Page, bu röportaj ile Time dergisinin kapağında yer alan ilk cinsiyet değiştirmiş kişi  oldu.

'ARTIK HİSSETTİĞİM GİBİYİM'

Röportajda artık tamamen hissettiği gibi olduğunu anlatan Page, cinsiyet değiştirmenin bencillik olduğuna dair eleştirilere de "Yaşamak ve olduğum gibi olmak istiyorum" diye yanıt verdi.  Juno ve X-Men: Geçmiş Günler Gelecek gibi filmlerle sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak görülen Oscar'a aday gösterilen Kanadalı oyuncu Ellen Page, bu sürece girdiğini geçen yılın son ayında açıklamıştı. Elliot Page, haberi Twitter hesabından yayınladığı bir mesajla duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Page, "Bunu yazdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Burada olduğum için. Hayatımda bu yere geldiğim için. Bu yolculukta beni destekleyen insanlara karşı çok büyük bir minnettarlık duyuyorum. Öz benliğimin peşinden gidebilmek için nihayet kim olduğumu sevmenin ne kadar olağanüstü hissettirdiğini ifade edemem" diye yazdı. Kanadalı oyuncu ayrıca, trans topluluğundan "ilham aldığını" söyledi ve "Bu dünyayı daha kapsayıcı ve şefkatli bir yer haline getirmek için durmaksızın çalıştıklarını" belirtti.

HAYRANLARINA BÖYLE SESLENDİ

Türker İnanoğlu’nun sağlık durumu hakkında yeni açıklama Türker İnanoğlu’nun sağlık durumu hakkında yeni açıklama

Hayranlarına seslenen Page mesajında, "Ben de sabır istiyorum. Sevincim gerçek, ama aynı zamanda kırılgan. Gerçek şu ki, şu anda son derece mutlu hissetmeme ve ne kadar ayrıcalık taşıdığımı bilmeme rağmen, ben de korkuyorum. İstiladan, nefretten, 'şakalardan' ve şiddetten" yazdı.