Bir dönemin çocuk yıldızıydı: Hayatını kaybetti Bir dönemin çocuk yıldızıydı: Hayatını kaybetti

Sosyal medya hesabından yaşadığı lüks hayatı paylaşmayı ihmal etmeyen Can Tanrıyar, Uçankuş TV'de çalışan 80 işçinin maaşını ödemedi ve ücretsiz izne çıkardı. Maaşlarını alamayan işçiler ise kanal önünde toplanarak haklarını aradı. Hatta işçiler ve Can Tanrıyar arasında çıkan arbedede Tanrıyar'ın darp edildiği ileri sürülmüştü.

Bu haberlerle gündemden düşmeyen Tanrıyar'ın kontrolündeki bir diğer yayın organı Uçankus.com sitesinde de hedef belirlediği kişi ve kurumlara basın etiğine uymayacak şekilde saldırılar düzenlediği tespit edildi. İş adamı M.G de Uçankuş.com'da kendisi ve eşi için yapılan haberlerden sonra şikayetçi oldu ve haberlerin durdurulmasını talep etti. 30 Nisan'da İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen bir karar ile Uçankuş.com sitesinin bu tür yayınlar yapması engellendi.

Hüseyin Can Tanrıyar, Tamar Öner ve Uçankuş Medya T.A.Ş aleyhine verilen kararda "Hukuka aykırı olarak kişilik hakkına saldırılan kimse hakimden saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebilir" şeklindeki yasa maddesi hatırlatıldı. Kararda ayrıca, "Davacı hakimden saldırı tehlikesinin önlenmesini, sürmekte olan saldırıya son verilmesini, sona ermiş olsa bile etkileri devam eden saldırının hukuka aykırılığının tespitini isteyebilir" ifadeleri kullanıldı.

İş adamı M.G'nin başvurusunu değerlendiren mahkeme tüm bunların yasalara aykırı bir şekilde Uçankuş.com sitesinde gerçekleştirildiğini tespit ederek tedbir kararını verdi. Mahkeme kararında, "Davacı tarafın tedbir talebinin kabulü ile uçankuş.com adresli internet sitesi ile davalılara ait diğer internet sitelerinde davaya konu haberlerin yayınlanmasının tedbiren durdurulmasına, bu hususta tedbir kararının RTÜK'e bildirilmesine" denildi.