İstanbul Valisi'nin bugün gerçekleşen İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında kamuda esnek çalışma saatleri gibi İstanbul'da uygulanacak yeni tedbirleri açıklamasıyla beraber milyonlar yeni düzenlemenin detaylarına kilitlendi. Yapılan açıklamada kamu çalışanlarından belirli kriterlere uygun olan vatandaşların idari izne çıkartılması veya evden çalışmasına karar verildi. İstanbul'daki yeni tedbirlerin detayları tek tek duyuruldu. İşte bugün son dakika açıklanan yeni koronavirüs tedbirleri ve son dakika haberinin detayları…

5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu 5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu

İSTANBUL VALİSİ YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI! KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA DÜZENLEMESİ!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün video konferans yöntemi ile düzenlenen İl Hıfzıssıhha Meclisi'nde yeni tedbirler ile ilgili detayları açıkladı. Bu kapsamda kamuda esnek çalışma uygulamasına karar verildiğini ifade eden İstanbul Valisi, kararların Bilim Kurulu tarafından gelen öneriyle alındığını ifade etti.

KISITLAMALAR BAŞLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası duyurduğu kısıtlama hayata geçirildi. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan karar gereği, 22.00'dan itibaren bar, kafe, halı saha, tiyatro, sinema ve benzeri iş yerleri kapanırken, yemek hizmeti veren mekanlarda sadece paket servisi yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada birçok iş yerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında 22.00'dan sonra kapanacağını söyledi. Yeni kısıtlamalar, 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle hayata geçirildi.

İstanbul'da, halı saha, sauna, berber, kuaför, kafe, bar, restoran, lokanta, pastane, kahvehane, spor salonları, güzellik merkezi, düğün salonu, internet kafeler gibi toplulukların yoğun olarak bulunduğu mekanlar, genelge gereği 22.00'dan itibaren kapandı. Yemek hizmeti veren mekanlar ise sadece paket servis hizmeti vermeye devam edecek.

Beşiktaş'ta, genelge kapsamına giren iş yerleri kısıtlamanın başladığı saatten itibaren hizmetlerini sona erdirdi. Bar, kafe ve bazı lokantalar kapanırken, paket servis yapılan mekanların önünde kuyruk oluştu.

Kadıköy'de, Barlar Sokağı olarak bilinen Kadife Sokak'taki bar ve kafeler kısıtlama saatinin başlamasıyla faaliyetlerini sona erdirdi.

Fatih'te birçok mekan kapatılırken, bazı kafelerin hizmet vermeye devam ettiği görüldü.

İSTANBUL'DA MESAİ SAATLERİ VE ESNEK ÇALIŞMA İLE İLGİLİ FLAŞ KARARLAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:

"İstanbul'da tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımız kademeli mesaiye geçmişti. Bugünden itibaren dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamı genişliyor.

60 yaş ve üstü çalışanlar, hamile, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli olup evden çalışabilecek. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak.

SANAYİYE MESAİ SAATİ DÜZENLEMESİ GELDİ

İşçi ve işveren sendikalarımız, meslek odalarımız, STK'larımız ile istişareler ettik. Sanayide çalışanların 07.00'de mesaiye başlaması kararı alındı. 9 Kasım'dan itibaren başlayacak."

Gerek hastanede yatan gerekse evlerinde tedavileri devam eden kardeşlerimiz için tüm gereken tedavileri yapıyoruz. Sağlık çalışanları bizim kahramanlarımız. İstanbul'da 1405 filyasyon ekibimiz gece gündüz demeden dünyaya örnek bir çalışma yapıyorlar. Artık bazı işlerimiz çalışma saatleri 22'de sona erecek. 22 ağustos'tan itibaren 2 milyon 209 bin denetim yaptık. Artık kendimiz tehlikenin farkına varmalı ve tedbirlere harfiyen uymalıyız.

Henüz salgın bitmedi kontrolü elden bırakmamalıyız. Temizlik virüse karşı en büyük silahımız. Lütfen kalabalık ortamlardan mümkün olduğu kadar uzak duralım."

 

BAŞKAN ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI DUYURMUŞTU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü hasta sayılarındaki artışa karşı yeni önlemlerin alındığını açıklamıştı.

Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulamasının teşvik edileceğini söyleyen Erdoğan, pazar yeri ve marketlerde denetimin artacağını aktarmıştı.

İŞ YERLERİ SAAT 22:00'DE KAPANIYOR

Erdoğan, alınan kararlarla ilgili "Paket servisi hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde hizmetler saat 22:00'de sona erecek" ifadelerini kullandı.

'VAKALARIN YÜZDE 40'I İSTANBUL'DA'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 2 Kasım'da Twitter'da yaptığı açıklamada "İstanbul'daysanız, ayrılmayın. Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ı yaşadığınız şehirde. Semptomsuz bir taşıyıcı, tespit edilmemiş bir temaslı olabilirsiniz. Seyahatiniz çok gerekli değilse erteleyin" yazdı.

Bakan Koca, 29 Ekim'deki Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında çözüme en çok ihtiyaç duyulan konunun toplu taşıma olduğunu belirtti. İşverenlere de seslenen Bakan Koca, "esnek mesai sistemine geçmek için elinizden geleni yapın, şartlarınız uygunsa vardiyalı çalışın" ifadelerini kullandı.