Bugün Milliyetçi Hareket Partisi kurucu genel başkanı ve Türk dünyasının Başbuğ'u Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü. 4 Nisan 1997 yılında ardında büyük bir sevgi seli ile toprağa verilen Başbuğ Türkeş'in fikirleri hâlâ yaşamaktadır.
   Başbuğ Alparslan Türkeş'in ölümünün 24.yılı münasebeti ile Türk Boyları Akraba Toplulukları Haberleşme Derneği adına dernek başkanı Asri Karaaslan Uzun, Başbuğ Türkeş'i anma mesajı yayınladı. 

Hekim açığı devam ediyor: 17 şehir tercih edilmedi Hekim açığı devam ediyor: 17 şehir tercih edilmedi

    "Bugün, Alparslan Türkeş'in fikirlerinin bütün Türk dünyasında iktidar olduğunu görüyoruz. Türk dünyasının manevi lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'i 24 yıl önce bugün toprağa verdik. Fikirleri, duruşu ve bitmeyen inancı ile sadece bizlere değil bizden sonra ki nesillere de ışık tutan büyük bir Başbuğ idi. Yaşamı boyunca, bütün Türk dünyasının hem ekonomik hem de manevî olarak birleşmesi adına mücadele eden Türkeş, bu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yaşamıştır. Turan sevdasını kalplerimize nahşeden Başbuğ Alparslan Türkeş, bu sevda üzerine yaşamış ve bu sevda üzerine ölmüştür. 
   Vefatının 24.yıl dönümünde büyük fikir ve siyaset adamı Başbuğ Alparslan Türkeş'i rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.

                                                                                                             Türk Boyları Akraba Toplulukları Haberleşme Derneği adına, başkan Asri Karaaslan Uzun  "